Quantcast

Prezidentė: Astravo AE gali būti panaudota blogiems ketinimams

  • Teksto dydis:

Baltarusijoje, netoli sienos su Lietuva, statoma Astravo atominė elektrinė tampa energetinio, karinio, sveikatos ir teritorijos saugumo problema, jeigu ji bus panaudota priešiškai nusiteikusios šalies, sako Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Astravas gali būti panaudotas esant blogiems ketinimams tyčia ar netyčia kaip nekonvencinė priemonė, nes, pavyzdžiui, arba užteršus Nemuną, arba kitomis priemonėmis tikrai galima daryti įtaką kaimyninėms šalims“, – antradienį Rygoje žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Ji Latvijos sostinėje susitiko su Latvijos ir Estijos prezidentais bei JAV viceprezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu).

D.Grybauskaitė teigė, kad per keturšalį susitikimą aptartas branduolinis saugumas Baltijos regione.

„Apie tai kalbėjome, nes JAV yra viena iš šalių, kuri gali daryti įtaką ir tarptautinėms organizacijoms, ypač kai kalbame apie branduolinio saugumo klausimus, tarp jų ir tokių jėgainių kaip Astravas“, – sakė ji.

„Taigi Astravas taip pat tampa ir energetinio, ir karinio, ir sveikatos, ir šiaip teritorijos saugumo problema, jeigu jis bus panaudotas priešiškai nusiteikusios šalies“, – pridūrė ji.

Pasak Lietuvos prezidentės, nors Astravo atominė jėgainė statoma Baltarusijoje, realiai tai yra Rusijos keliama grėsmė.

„Ją stato Rusijos įmonė, diktuoja, kaip ją statyti Rusija, ir, be jokios abejonės, tai grėsmė rusiško charakterio, o ne baltarusiško“, – tvirtino D.Grybauskaitė.

50 kilometrų nuo Vilniaus statomoje Astravo AE pirmąjį reaktorių planuojama įjungti 2018 metais. Branduolinę jėgainę stato Rusijos valstybės korporacija „Rosatom“.

Lietuva kritikuoja Astravo AE statybas dėl nesilaikomų tarptautinių saugumo reikalavimų, Minskas priekaištus atmeta kaip nepagrįstus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
viską ką nkvdistė daro,tai ištikro tikras blogis,o ne elektrinė,nes pati per aštuonis metus tik griovė,o kažką padaryt nesugebėjo,net į žurnalistų klausymus savarankiškai atsakyt neišmoko

Kęstas

Kęstas portretas
Ar gali V.Landsbergio šeimos propaguojamas seksas sustabdyti Astravo elektrinės statybą? Ne. Nes jokių nepagrįstų Lietuvos prekybos apribojimų neleidžia Pasaulinė prekybos organizacija. Jeigu Lietuva bandytų nepirkti elektros iš Baltarusijos, tai Baltarusija galėtų apskųsti Lietuvą pagal Pasaulio prekybos organizacijos taisykles ir ne tik laimėtų ginčą, ne tik Lietuva būtų įpareigota pirkti Baltarusijos elektrą, bet mums netgi tektų atlyginti Baltarusijai patirtą žalą. Ir vėl Landsbergiai kalba apie tai, apie ką neturi žalio supratimo. Ir taip prieš kiekvienus rinkimus, kad atkreiptų dėmesį. Tai jie deda skersą, tai jie deda išilgą. Daug sekso, daug seilių, daug riksmo, o vežimas nejuda iš vietos. Daugiau apie tai, guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

666

666 portretas
taigi taigi , statytu Vitebske ir niekas nebūtu prieš , na tik pati rusija.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių