Quantcast

Premjero patarėjas: emigracija – lėtinė liga, kuriai reikia ilgo gydymo

  • Teksto dydis:

„Tai nėra paprasta užduotis ir turbūt nė viena vyriausybė nerastų magiško būdo ar vieno recepto, kuris greitai padėtų tai padaryti. Aš dažnai tai lyginu su gydymo procesu – tai yra lėtinė liga, kurios tiesiog antibiotikais nepagydysime. Reikia ilgos ir nemalonios gydymo procedūros“, – paklaustas, kaip sugrąžinti lietuvius į gimtinę, atsako ministro pirmininko patarėjas Arnoldas Pikžirnis.

Pasak pašnekovo, siekiant skatinti emigrantus grįžti, reikia pasitelkti įvairias priemones, pavyzdžiui, darbo vietų kūrimą regionuose, aukštojo mokslo pertvarką, atskirties ir neteisingumo mažinimą visuomenėje.

Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro vadovės Audros Sipavičienės manymu, lietuviai neskuba grįžti, nes yra praradę tikėjimą vyriausybe.

„Net jeigu jos (vyriausybės – red.) daro kažkokius gerus žingsnius, yra prarastas tikėjimas. Antrinant Arnoldui, tai yra įsisenėjusi ir pagavusi pagreitį liga, todėl viena priemonė greičiausiai neturėtų efekto. Turi būti gerai gyventi čia ir, kai bus gerai čia, žmonės nebenorės emigruoti ir tikrai norės sugrįžti“, – sako A. Sipavičienė.

Pasak A. Pikžirnio, išvykusių lietuvių susigrąžinimas priklauso ir nuo visuomenės požiūrio – ar emigrantai yra laukiami Lietuvoje, ar jų reikia visuomenei ar jie gali jaustis jos dalimi.

Plačiau – įraše.


Šiame straipsnyje: emigracija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai yra beveik neimanomas darbas,kad emigrave ilga laika ,grižtu namo lLietuvoj sunkus dalykas,žmogus anglijoje dirbantis ir gaunantis 500 i savaite tikrai negrįš,tam kad i menesi ta gautu vienakart ir dar šėima išlaikytu.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nu kam tas apsimestinis viedmainiavimas jie tik sneka kad reikia stabdyti emigracija o is tikruju dziaugiasi kad daug emigruoja ir ivykdo kazkieno plana uz kuri manau gerus pinigus gauna.

manau

manau portretas
Kai valdžiažmogiai bus išgydyti nuo kleptomanijos, tuomet nereikės tautos gydyti nuo emigracijos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių