Quantcast

Premjeras sako iš JAV generolo dėl Klaipėdos uosto sulaukęs pagyrų

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad Jungtinių Valstijų generolas susižavėjo Klaipėdos uostu. Kartu ministras pirmininkas pripažįsta, kad konkuruodama su Ryga dėl NATO krovinių Klaipėda nusileidžia Latvijos sostinei, nes neturi oro uosto.

„Labai yra svarbus logistikos išvystymas plačiąja prasme - geležinkeliai, jūrų uostas ir oro uostas. Na, bet mes oro uosto tikrai kito Klaipėdoje nestatysime. Čia vienas iš tų argumentų, kur buvo išsakyta, kad, kaip pavyzdžiui, Ryga yra jūrų uostas ir už 30 kilometrų oro uostas. Tai jie visa tai irgi labai vertina“, - žurnalistams sakė A.Butkevičius, trečiadienį pietavęs su JAV gynybos departamento transporto vadovybės vadu generolu Paulu J.Selva.

Anot A.Butkevičiaus Klaipėdos uoste „perspektyvų yra įvairių“, o svečias liko sužavėtas investicijomis į uostą.

„Buvo generolo pasakyta, kad jisai yra nustebęs, susižavėjęs gal Klaipėdos uoste padarytomis investicijomis, labai geros sąlygos kroviniams keliauti per Klaipėdos jūrų uostą, konteinerių dvi bendrovės tikrai irgi padarė didžiules investicijas ir labai yra svarbu, kad krovinių transportavime būtų kuo greičiau atliekamas aptarnavimas. Tik susilaukėme pagyrų“, - aiškino premjeras.

Pasak Prezidentūros pranešimo, trečiadienį su generolu taip pat susitikusi prezidentė Dalia Grybauskaitė kalbėjo apie galimybes ateityje panaudoti Klaipėdos uostą ir kitą Lietuvoje esančią infrastruktūrą kariniams bei komerciniams NATO sąjungininkų kroviniams gabenti.

Šalies vadovės teigimu, Lietuva įrodė esanti patikima partnerė vykdant didelės apimties tarptautines logistines operacijas, todėl šis įdirbis, patirtis ir infrastruktūra galėtų būti sėkmingai panaudojami JAV ir NATO kariniais bei komerciniais tikslais.

„Juo labiau kad Klaipėda yra vienintelis žiemą neužšąlantis šiaurinis Baltijos jūros uostas, o Lietuva taip pat turi didžiausią regione Zoknių karinį oro uostą“, - sakoma Prezidentūros pranešime.

Į Lietuvą aptarti NATO krovinių gabenimo per Klaipėdos uostą generolas P.J.Selva atvyko antradienį. Jis Lietuvoje viešės iki ketvirtadienio.

Lietuva pirmuosius nekarinius NATO ISAF krovinius „Šiaurinio kelio“ maršrutu, einančiu per Centrinę Aziją, Rusiją, Baltarusiją į Baltijos jūrų uostus, į Afganistaną pradėjo vežti 2008-aisiais. Didesni ISAF krovinių srautai pradėti gabenti 2011 metų pradžioje. Paaiškėjus, kad ISAF operacija Afganistane turi baigtis iki 2014 metų pabaigos, 2012-aisiais per Klaipėdos uostą pradėti gabenti ir iki šiol gabenami iš Afganistano atvykstantys ISAF kroviniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Snukis

Snukis portretas
Reikėjo ordena kas čia per pagiria !!!!

ZZZ

ZZZ portretas
IS AMERIKOS TIK PAGIROS.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių