Quantcast

S. Skvernelis nesutinka su dar vienu „valstiečių“ draudimu

Premjeras Saulius Skvernelis nesutinka su „valstiečiams“ priklausančio Seimo nario Mindaugo Puidoko siūlymų stipriai apriboti rūkymą viešojoje erdvėje.

„Aš labai skeptiškai žiūriu į visus tokius perteklinius reguliavimus ir draudimus. Mes turime problemą su rūkymų, bet ji turi būti sprendžiama kitais būdais. Tiesiog reikia skatinti žmones atsisakyti šio žalingo įpročio“, - kalbėjo premjeras.

„Nemanau, kad šiandien tas klausimas yra svarbus ir esminis, ir draudimo būdu turėtų būti reguliuojamas“, - apibendrino Vyriausybės vadovas.

Jo manymu, dabartinis teisinis reglamentavimas yra pakankamas. S. Skvernelis pažymėjo, kad, įgyvendinant tokius sprendimus, reikia įvertinti, kaip vyks tokio sprendimo teisinis reguliavimas ir kokios institucijos už tai turėtų būti atsakingos.

„Esu prieš visus tokius draudimus, kurie neaišku ar turės praktinės reikšmės, ir, dar daugiau, sunkiai įgyvendinami, kalbant apie atstumus, metrus“, - savo poziciją deklaravo Premjeras.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausantis Seimo narys M. Puidokas įregistravo pataisą, kuria siūloma stipriai apriboti rūkymo galimybes viešose vietose. Projekte numatyta drausti rūkyti arčiau nei dešimties metrų atstumu nuo kavinių, barų, klubų ir t. t.

Taip pat, pagal šį projektą, rūkimas būtų draudžiamas ir arčiau nei 100 metrų nuo vaikų žaidimų aikštelių, patalpų, kur vyksta sporto renginiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klimas

Klimas portretas
Reikėtų uždrausti rūkyti prie visų neprinių namų, o prie porinių leisti. Iš karto būtų sumažintas rūkymas pusiau. Ale iš kur tada Lietuva pinigų gaus? Dabar gi lobsta iš rūkančiųjų akcizų

sūnus

sūnus portretas
Pirmą kartą nuoširdžiai noriu pagirti premjerą. Vis tik žmogus supranta, kas yra absoliutus idiotizmas ir jam nepritaria. Teisingai. O kas tas Puidokas? Ar buvusių Kauno žaliašvarkių reketininkų, lupikavusių, o kartais protegavusių šiškas kiek tai lietė automobilių stovėjimą, šefo sūnus?

qq

qq portretas
Darbą dirbkit,o ne niekais užsiiminkit.Bjauru darosi --vien draudimai,kainų kėlimai,.Gaudykit žudikus,kontrabandininkus,nežlugdykit smulkaus verslo,ūkininkavimo.Siaubas ,kas bus toliau.Jaunimas išvarytas ,tiesiog,priverstas palikti Lietuvą,kad pragyventi.Pensininkai skursta,Nu,kur tai matyta ??? Jiems tik rūpi,kas kur išgeria,kas kur rūko---bet ir to sutvarkyti tinkamai negali.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių