Quantcast

Premjeras: priimti numatytą pabėgėlių skaičių Lietuvoje – realu

  • Teksto dydis:

Iki šių metų pabaigos priimti įsipareigotą pabėgėlių skaičių yra realu, sako premjeras Saulius Skvernelis, tačiau čia pat pabrėžia, jog tai bus daroma „ne bet kokia kaina“.

„Tai yra realu. Tačiau nemanau, kad mes turime padaryti tai bet kokia kaina kenkdami savo interesams. Laikausi tos pačios pozicijos kaip ir anksčiau - nė vienas iš perkeliamų žmonių negali kelti grėsmės valstybės saugumui. Dirbtino mechaninio perkėlimo, nepaisant, kas čia atvažiuoja, negali būti ir mes to tikrai privalėsime laikytis“, - Lietuvos radijui antradienį sakė S.Skvernelis.

Anot jo, žinia, jog į Lietuvą perkelti, o vėliau į kitas šalis išvykę pabėgėliai artimiausiu metu gali būti gražinami į Lietuvą nebaugina, nes visų minėtų asmenų atvykimui jau anksčiau pasiruošta.

„Tie žmonės, kurie išvyko, natūralu, kad bus grąžinami atgal. Neturėtų tai būti nei finansinė, nei logistinė našta, tie žmonės yra mums skirtoje kvotoje - nei daugiau nei mažiau“, - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Jis vylėsi, jog sėkmę integruojant pabėgėlius gali lemti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pasiūlytas modelis - pabėgėlius perkelti tiesiai į savivaldybes, be tarpinio jų buvimo Ruklos pabėgėlių centre.

„Tačiau nei vienai savivaldybei prievartiniu būdu toks modelis nebus siūlomas“, - pabrėžė ministras pirmininkas.

Vokietijos migracijos tarnybos informavo Lietuvą apie vieną grąžinamą pabėgėlį. Nors jis Lietuvos dar nepasiekė, pabėgėlių integraciją organizuojantys nevyriausybininkai sako, jog tai gali būti įspėjimas, kad grąžinamų pabėgėlių artimiausiu metu bus daugiau.

Pagal ES susitarimą, Lietuva iki šių metų rugsėjo įsipareigojo perkelti 1105 pabėgėlius. Migracijos departamento duomenimis, į Lietuvą jau buvo perkelti 262 pabėgėliai, tik keliolika jų apsigyveno šalies savivaldybėse, o apie 180 jau išvyko į kitas valstybes. Išvykusiems asmenims po mėnesio stabdomas išmokų mokėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

REBOKAS

REBOKAS portretas
sutinku su salyga ,kad ju stovykla butu prie SKVERNELIO namu

komedija

komedija portretas
Lenkai priimti negali, o Lietuva - visada!:) Romai taip "integravosi", kad Kirtimų tabore negalioja jokie įstatymai: 2016 m. tabore buvo apie 80 gyvenamųjų būstų, VISI pastatyti nelegaliai:))) Vienintelis legalus namas - daugiabutis:) Romai tiek metų gyvena, tačiau neskuba integruotis, o atvykėliai tuojau pat integruosis:) Jeigu visus apgyvendinti pas Auštrevičių, tai gal...

nesusipratimas

nesusipratimas portretas
priimsim kas nori o paskui kilsim i kova su teroristais ir turesim tokius rajonus kur balti pas juodasiknius kojos neikels tai to norim
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių