Quantcast

Premjeras neturi abejonių dėl V. Bako lojalumo Lietuvai

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis sako neturintis abejonių dėl Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetos (NSGK) pirmininko Vytauto Bako lojalumo Lietuvai.

Taip jis komentavo paviešintą informaciją, kad 2011 metais vadovaujamas Nacionaliniam pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimui V.Bakas prašė tuometinio Rusijos ambasadoriaus Lietuvoje tarpininkauti užmezgant santykius su Rusijoje veikiančiomis pareigūnų profesinėmis sąjungomis.

„Aš manau, kad profsąjungų reikalai, profsąjungų bendravimas yra vienas reikalas, o Seimo nario, politiko ir komiteto pirmininko pozicijos - du skirtingi dalykai. Jei kas nors bando įteigti, kad Vytautas Bakas nėra lojalus arba galimai nelojalus Lietuvos valstybei, tai kategoriškai atmetu tokias kalbas“, - žurnalistams trečiadienį sakė S.Skvernelis, kurio patarėju V.Bakas dirbo šiam einant vidaus reikalų ministro pareigas.

Jei kas nors bando įteigti, kad Vytautas Bakas nėra lojalus arba galimai nelojalus Lietuvos valstybei, tai kategoriškai atmetu tokias kalbas.

„Būdamas tiek generaliniu komisaru, tiek vidaus reikalų ministru, bendraudamas su įvairiomis visuomeninėmis organizacijomis, turėjau pilną informaciją, kad su kuo bendrauja ir bendradarbiauja, tai galiu pasakyti apie Nacionalinį pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimą, kad jokių objektyvių indikacijų, kad jie yra prorusiški ir bendrauja su Rusija, nėra. Atvirkščiai - tai yra profesinių sąjungų susivienijimas, kuris maksimaliai orientavo savo veiklą į Skandinavijos valstybes, bendradarbiaudamas su kolegomis Skandinavijoje“, - pabrėžė S.Skvernelis.

Pats V.Bakas „Facebook“ teigia, kad 2011 metais tikrai kreipėsi į Rusijos ambasadorių, nes, jo nuomone, sutapus požiūriams, turint bendras vizijas, galima dirbti su visų šalių profsąjungomis.

„Visgi, šiuo konkrečiu atveju, išanalizavus mums pateiktą informaciją apie profesinių sąjungų veiklą Rusijoje, tolimesnių santykių vystymo buvo atsisakyta“, - pabrėžia V.Bakas.

Jo manymu, tai, jog Rusijos politinis elitas kelia įtampą regione, bando išsilaikyti valdžioje priešindamas žmones ir valstybes, nereiškia, kad negalima bendrauti su pilietinės visuomenės atstovais.

„Reikėtų atskirti Rusijos valdžią, politinį elitą, kuris priima sprendimus ir kursto įtampą regione ir pasaulyje nuo šalies visuomenės, nevyriausybinių organizacijų, profesinių sąjungų, kurios gina žmogaus teises“, - teigia NSGK pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonim

Anonim portretas
Nu va Karbauskis turi Kildišiene, o Skvernelis Baką. Abu besalygiškai savo numylėtinius gina. Jei man reikėtų rinktis, tai aš ginčiau Kildišienę :), nes jos reikalai kur kas paprastesni

...

... portretas
Savas savą užtaria... :S

petras

petras portretas
Saziningas ir padorus zmogus,negu pries ji dauguma buve siose pareigose,sekmes jam...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių