Quantcast

Premjeras neigia, kad „tvarkiečiai“ grasina palikti koaliciją

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius neigia, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ grasina pasitraukti iš valdančiosios koalicijos, jei nebus leista pareigų toliau eiti vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui.

„Tai melas“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius, paprašytas pakomentuoti kalbas, kad patraukus D.A.Barakauską „Tvarka ir teisingumas“ grasina trauktis iš koalicijos.

Premjeras tokias kalbas pavadino „sąmokslų kūrimu“.

Kartu A.Butkevičius aiškino, kad prieš paprašydamas ministrą eiti pareigas, kol nebaigtas galbūt neskaidrių Vidaus reikalų ministerijos viešųjų pirkimų tyrimas, jis konsultavosi su teisėsauga ir gavo garantijas dėl D.A.Barakausko.

„Labai atsakingai turiu pasakyti, kad prieš priimant šitą sprendimą aš kalbėjausi su teisėsaugos institucijų vadovais ir aiškiai paklausiau, kad yra kažkokie kaltinimai, įtarimai arba tiesiog kaip liudininkas vidaus reikalų ministras tame tyrime. Buvo labai aiškiai pasakyta, kad kol kas jisai tikrai niekur nedalyvavo šitame“, - aiškino premjeras.

„Tikrai būtų buvę iš mano pusės nesąžininga turint tokią informaciją reikalauti iš karto atleisti jį iš darbo. Tolesnės informacijos aš neturiu, bet darau tokią prielaidą, kad visi tie dalykai vyko visiškai už ministerijos pastato ribų arba tiesiog ministrui pačiam nežinant“, - dėstė jis.

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekantį ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų. Buvo sulaikyti penki asmenys,įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
prietaisu pasitikėti negalima

teisybe

teisybe portretas
kada is jo kas nors girdejo teisybe jei jis per diena tris kartus keicia savo nuomone
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių