Quantcast

Premjeras: ministrė turės trauktis, jei sulauks nepalankaus VTEK sprendimo

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė turės atsistatydinti, jeigu sulauks nepalankių Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadų ir grubiai pažeis tarnybinę etiką, trečiadienį pareiškė premjeras Saulius Skvernelis.

„Jeigu bus pripažinta, kad pažeisti įstatymai ir supainioti viešieji ir privatūs interesai, padaryti grubūs pažeidimai, be abejo“, – žurnalistams teigė ministras pirmininkas, paklaustas, ar J. Petrauskienė turės trauktis, jeigu VTEK išvada jai nebus palanki.

Vis dėlto premjeras pareiškė, kad Vyriausybės pradėtos švietimo reformos tęsis, „nepriklausomai nuo to, kas bus švietimo ministras“, ir parėmė J. Petrauskienę dėl pastangų įvesti naują mokytojų algų modelį.

Etikos sargai aiškinasi, ar ministrė nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

VTEK tyrimą ministrės atžvilgiu pradėjo dėl jos vyro Evaldo Petrausko įmonės „Ecotour“ laimėtų viešųjų pirkimų Švietimo ir mokslo ministerijai pavaldžiose įstaigose.

Etikos sargams jau pradėjus tyrimą J. Petrauskienė deklaravo, kad jos sutuoktinis turi akcijų ir įmonėje „Betonus“.

Dėl interesų derinimo, rugsėjį įvesto etatinio mokytojų apmokėjimo trūkumų ir kitų problemų opozicija yra inicijavusi J. Petrauskienei interpeliaciją.

Ministras pirmininkas teigė, kad balsuodami dėl nepasitikėjimo ministre „Seimo nariai apsispręs, ar jie yra už pokyčius švietimo sistemoje, kurie turėjo jau seniai būti padaryti“.

Pasak S. Skvernelio, įvesti etatinio mokytojų apmokėjimo sistemą buvo būtina. Jis tvirtino, kad Švietimo ir mokslo ministerija buvo „labai lanksti“ derybose su profsąjungomis tiek įvedant sistemą, tiek tobulinant ją dabar.

Premjeras pabrėžė, kad ir ateityje bus deramasi su visomis pedagogų profsąjungomis.

Taip jis kalbėjo trečią savaitę tęsiantis Andriaus Navicko vadovaujamos Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos organizuotam pedagogų streikui.

„Su viena kažkokia atskira (profsąjunga – BNS) deramasi nebus“, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Vienos iš profesinių sąjungų pasirinkta protesto forma iš tikrųjų yra, matome tiesiogiai, įtakojant ir kenkianti ugdymo procesui“, – teigė ministras pirmininkas.

Jis pabrėžė, kad valstybė nemokės darbo užmokesčio trečią savaitę streikuojantiems pedagogams.

Tuo metu į Švietimo ministeriją trečiadienį prieš vidurdienį atvyko A. Navickas ir keliasdešimt mokytojų. Jie teigia, kad lauks ministrės Jurgitos Petrauskienės, o su kitais ministerijos atstovais nesiderės, nors ŠMM derybas yra numačiusi ketvirtadienį.

J. Petrauskienė tokį elgesį pavadino destruktyviu.

„Vakar darbo pabaigoje gavome raštą, kad šiandien 11 val. ateisime ir būsime“, – kalbėjo ministrė.

„Rytoj yra numatytas posėdis, į kurį kviečiami visi. Manau, kad tai yra konstruktyvus būdas kalbėtis“, – teigė ji.

Mokytojai ministerijoje žada sėdėti per naktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ta ministrė

Ta ministrė portretas
Panaši į kirpėja,tai ten ir jos vieta. Jai visai dzin tie mokytojai

Anonimas

Anonimas portretas
Ar taip, ar kitaip tures trauktis. Ji nereaguoja i mokytoju streika. Mokiniai be mokytoju. Kosmaras.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių