Quantcast

Premjeras mano, kad B. Bradauskas turi trauktis

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius tikisi, kad su parlamentaru Broniumi Bradausku, kurio sūnus tapo Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovu, sutars dėl pasitraukimo iš Seimo Finansų ir biudžeto komiteto pirmininko pareigų.

„Aš manau, kad mes šitą klausimą svarstysime frakcijoje jau antradienį ir tikrai nenorėčiau, kad būtų tam tikrų ginčų, diskusijų politiniame lygyje. (...) Aš manau, kad B.Bradauskas yra patyręs politikas ir tikrai, tikiuosi, sutarsim, kad biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigas užims kitas žmogus ir, manau, šita įtampa nepersikels į Valstybinę mokesčių inspekciją, nes tikrai šitoj srity nereikia tos įtampos“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

Ministras pirmininkas teigė, kad nežino, ar formaliai B.Bradausko atveju kyla interesų konfliktas, tačiau tikino, jog reikia greičiau išspręsti klausimą, kad naujasis VMI vadovas - Dainius Bradauskas - galėtų dirbti be papildomų sunkumų.

„Aš negaliu pasakyti, ar yra interesų konfliktas, kol kas teisininkai nėra taip pasakę, bet vis dėlto, žinot, politikoje kai kada nereikia per daug tam tikrų įstatymo raidžių žiūrėt, ar įrodyt, įtikinėt. Bet aš manau, kad tokioje šalyje kaip Lietuva, kuri yra maža ir atvira, o mokesčių administravimas vaidina didelį vaidmenį, kad nebūtų įvairiausių spekuliacijų (...), nebūtų tos įtampos, dėl šitos priežasties reiktų klausimą kuo greičiau išspręsti. Lengviau bus VMI vadovui dirbti - jis yra kompetentingas ir, manau, neturėtų tų sąsajų būti“, - tikino premjeras.

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius trečiadienį paprašė iš parlamentinio Finansų ir biudžeto komiteto pirmininko posto atšaukti socialdemokratą B.Bradauską. Anot A.Kubiliaus, B. Bradauskas neišvengiamai patirs interesų konfliktą, nes komitetas prižiūri VMI veiklą. 

Pats parlamentaras teigė, kad neketina atsistatydinti ir neįžvelgia interesų konflikto. Tiesa, B.Bradauskas teigė, kad frakcijai nutarus, kad jam reikia atsistatydinti, jis tai padarys.

49-erių ekonomistas D.Bradauskas VMI viršininko pareigas pradės eiti, kai finansų ministras pasirašys įsakymą dėl jo paskyrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KATALOGAS

KATALOGAS portretas
Lietuvoje trūksta rimtos knygos. Tao KATALOGO kur dirba didelių ponų vaikai, ypač tų sovietinių turto grobikų.Žiemelis žiemeliukas, Mazuronis mazuroniukas, Graužinienė griaužiniukas ir t.t. ir pan.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių