Quantcast

Premjeras: į aplinkos ministro postą svarstomos dvi kandidatės

  • Teksto dydis:

Į šiuo metu laisvą aplinkos ministro postą svarstomos dviejų moterų kandidatūros, atskleidė premjeras Saulius Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad pretendentai į pareigas vertinami pirmiausia kompetencijos, o ne lyties požiūriu.

„Į tą paskutinę laisvą poziciją buvo kalbama kaip su galimais kandidatais su dviem vyriškiais ir trimis moterimis. Ir šiandien mes turime realų, sakykime, pasirinkimą – manau, kad vėlgi grįžus prezidentei iš komandiruotės, kalbėsime ir aš teiksiu kandidatūrą. Yra dvi kandidatės. Svarstoma tarp dviejų kandidačių. Tai nėra dirbtinai, tiesiog pagal asmenines, dalykines, profesines savybes“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

Jis vis dėlto nesiėmė spręsti, ar Vyriausybėje, kurioje šiuo metu dirba tik ministrai vyrai, atsiras moteris ministrė.

„Sunku dabar pasakyti ir tikrai, jeigu būtų daroma dirbtinai, ieškoma specialiai vyro, ar specialiai moters, – tikrai taip nėra. Yra žmogus, kuris demonstruoja savo kompetenciją, žinias. Yra puikių specialistų ir moterų, ir vyrų (...) Kabinetas būna įvairiapusiškesnis ir moterys (...) tikrai duoda didžiulę pridėtinę vertę bendram komandiniam darbui, bet čia yra keletas sąlygų, kaip minėjau, specialiai jokių kvotų nėra“, – kalbėjo premjeras.

S. Skvernelio vadovaujamoje Vyriausybėje dirbusias švietimo, teisingumo ir kultūros ministres pakeitus vyrams, šiuo metu jie vadovauja 13 iš 14 ministerijų, o kandidatas į laisvą aplinkos ministro postą kol kas nėra aiškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stai

Stai portretas
Stai ka reiskia prezidentes pabarimas pasake kad vyriausybeje per mazai moteru ir jei del to geda bus skaityti pranesima davose ir rezultate dvi ministres arsirado nesvarbu ar jos sugebes dirbti svarbu moterys

Pizius

Pizius portretas
Apsieisim be bobu , namie tegul dirba,o ne ministerijoje kava geria!

VARGŠAI

VARGŠAI portretas
bejėgė vyriausybė...Kai prasidėjo kalbos, kad vyriausybėje nei vienos ministrės moters, tai staiga sugalvojo gęsint gaisrą.O aplinkosauga vienodai rodo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių