Quantcast

Premjeras: ES turi būti vieninga, jeigu nori pasiekti gerą rezultatą dėl Ukrainos

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) šalys turi būti vieningos, jeigu nori pasiekti greitą ir gerą rezultatą dėl Ukrainos, teigia Lietuvos premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

„Laikausi pozicijos, kad mes Europos Sąjungos turime būti vieningi, jeigu norime pasiekti greitą ir gerą rezultatą. (...) turime būti labai vieningi ir suprasti, kad būdami kaip stipri komanda galime įveikti visas pasaulio valstybes ir įtikinti, kad jos irgi išgirstų, kas kalbama apie Ukrainą“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Jis nekomentavo pastarojo meto Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės retorikos Rusijos adresu. Ji Rusiją yra pavadinusi teroristine valstybe, nes ši siunčia ginklų ir karių be skiriamųjų ženklų į Rytų Ukrainą.

„Kitų žmonių pasisakymų tikrai nekomentuosiu“, - teigė A.Butkevičius.

Savo ruožtu jis pažymėjo, jog tai, kas vyksta Ukrainoje, - separatistų elgesys ir rusų ginkluotės tiekimas į šitą šalį - netoleruotina.

„Ukraina yra vientisa valstybė ir mes turime tą deklaruoti“, - pabrėžė premjeras.


Šiame straipsnyje: Algirdas ButkevičiusESUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Rimtų pavojų nebijome, o iškeliame išgalvotus. Lietuvos piliečiai nepritaria branduolinės energijos naudojimui pagal naujausios apklausos duomenis. Nepalankiai šios energijos naudojimą Lietuvoje vertina net 58 proc. gyventojų, palankiai – tik 35 procentai. Štai trijų minučių filmukas, kurio metu dronas skrenda per Pripetę, Černobylyje. Daina atliekama angliškai, nors tekstas yra vokiškas. Tekstą suprasti nebūtina. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių