Quantcast

Premjeras dėl A. Pitrėnienės kreipėsi į teisėsaugą

Premjeras Saulius Skvernelis teisėsaugos prašo įvertinti buvusios švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės elgesį. Būdama ministre ji rūpinosi patalpų Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centrui suteikimu Palangoje, o dabar ten įsidarbino.

„Neigiamai vertinu, kategoriškai neigiamai. Kyla daug klausimų ir dėl tų klausimų išsiunčiau gautą medžiagą tiek Generalinei prokuratūrai, tiek Specialiųjų tyrimų tarnybai“, – BNS pirmadienį sakė S.Skvernelis.

Premjeras prašo teisėsaugos pradėti tyrimą. Jis sako turįs klausimų ne tik apie „galbūt nusipirktą darbo vietą“, bet ir bendrai apie paramos švietimui projektams skirstymą buvusioje Vyriausybėje.

Kaip rašė BNS, viename iš paskutinių buvusios premjero Algirdo Butkevičiaus vadovautos Vyriausybės posėdžių Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centrui A.Pitrėnienės siūlymu skirtos patalpos Palangoje.

Beveik 1 tūkst. kvadratinių metrų ploto valstybei priklausančias patalpas kurorto Žemaičių gatvėje centras panaudai gavo dešimčiai metų. Iki šiol centras Palangoje naudojosi patalpomis Gedimino gatvėje. Ministerija pernai rudenį rengtuose dokumentuose aiškino, kad centras veiklą Palangoje vykdo nuo 2001 metų, per skyriaus gyvavimo laikotarpį parengta 300 kurorto srities specialistų. Pasak ministerijos, augantis turizmas yra pagrindas plėsti skyriaus veiklą patenkinant specialistų poreikį Palangos mieste ir kituose Lietuvos kurortuose: vykdyti profesinio mokymo programas grožio, sveikatos, verslo ir socialinės gerovės kryptyse.

A.Pitrėnienė šiame centro padalinyje Palangoje įsidarbino sektoriaus vadove.

Naujoji ministerijos vadovybė centre šiuo metu atlieka auditą.

„Dėl turto skyrimo peržiūrėsime ir įvertinsime. Šiuo metu centre ministerija atlieka auditą (...). Siekiant veiklos kokybės ir skaidrumo dabar tobulinama ir švietimo įstaigų vadovų vertinimo tvarka“, – teigė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Jos komentarą BNS perdavė ministerija.

Švietimo ir mokslo ministerija įgyvendina šio centro savininko teises ir pareigas.

Registrų centro duomenimis, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro dalininkai yra ne tik valstybė, bet ir bendrovė „Ortopedijos klinika“ bei Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincija.

Kaune įsikūręs Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras taip pat turi padalinius Neringoje, Juknaičiuose, Aukštadvaryje. Centras siekia ir Vilniuje pradėti teikti grožio krypties profesinio mokymo paslaugas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsibudo

Atsibudo portretas
Bet dar nesupranta, jog "savų" sodininas į kėdes mažai skiriasi nuo savęs pasodinimo į kėdę. Kuo blogesnis ar geresnis vienas ar kitas variantas, abu neskaidrūs, be konkursų! Gal ponia irgi įsivaizdavo, jog yra kompetentingiausia šiam centrui ir "tarnauja" kaip ir Skvernelio statytiniai labai nuoširdžiai ir atdidavusiai! Gal nustokit taikyt dvigubus standartus sau ir kitiems!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių