Quantcast

Premjeras dėl Estijos ministro žodžių reikalauja ambasadoriaus paaiškinimo

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius dėl Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministro Juhano Partso pasisakymo reikalauja ambasadoriaus paaiškinimo.

"Leidinyje "The Wall Street Journal" pacituoti Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministro J.Partso žodžiai prasilenkia su elementaria diplomatija, pagarba kaimynams ir yra įžeidžiantys. Todėl Lietuvos ministras pirmininkas A.Butkevičius pavedė užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui pakviesti Estijos ambasadorių Lietuvoje, kad šis paaiškintų situaciją", - praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

"Derybos dėl projekto "Rail Baltica", kuris vienodai svarbus visoms trims Baltijos valstybėms, tebevyksta, o Lietuva stengiasi apsaugoti savo nacionalinius interesus – tai mūsų Vyriausybės pareiga. Norėtųsi tikėti, kad viešojoje erdvėje išsakyti Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministro žodžiai kai kurių mūsų ministrų kabineto narių atžvilgiu yra nesusipratimas. Lauksime Estijos ambasadoriaus paaiškinimo", - pranešime cituojamas premjeras A.Butkevičius.

"The Wall Street Journal" žurnalistui Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministras J.Partsas pasakė, kad dabartinėje Lietuvos Vyriausybėje "yra kvailių". "Kai atėjo nauja valdžia, jie pasidavė "Lietuvos geležinkelių" įtakai. Lietuvos vyriausybė gaišta laiką", - cituojamas Estijos ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nėra reikalo

nėra reikalo portretas
estams atsiprašinėti. Iš maskvos papilus paplavų ant Lietuvos, mūsų vyriausybė net nemano kviestis kažkokių atstovų, nereikalauja atsiprašymo. Matyt, jiems tai prilygsta pamaloninimui. Pasakė estas tiesą, ir vėl Kaunas bus skriaudžiamas.

dk

dk portretas
Gerai, kad nors kaimynai pasako tiesa apie vyriausybe, nes savi neisdrysta tiesiai sviesiai pasakyti. Reikalauja ESTU atsiprasymo, kurie tiesa pasake. O kai Maskva pila pamazgas ant Lietuvos tai niekas nereikalauja atsiprasymo.

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Cia uzbaigsiu zemiau esanti komentara. Tikroji situacija yra tokia, kad Lietuvos vyriausybeje priimami KOLOBORANTISKI Lenkijai sprendimai. Lietuva valdo koloborantai ir tarp ju rezidente - partskola.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių