Quantcast

„Expo“ parodą aplankęs premjeras: esame darbšti tauta

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius su dviejų dienų vizitu lankosi Milane, Italijoje, kur pasaulinėje parodoje „Expo 2015“ kartu su kitomis 147 šalimis savo kultūrinį ir kulinarinį paveldą pristato ir Lietuva. Apžiūrėjęs net 11 arų ploto Lietuvos paviljoną, premjeras čia pakvietė susitikti Milano merą Giulianą Pisapią.

„Mūsų šalies žemės ūkio produkcija yra neatsiejama kultūrinio identiteto dalis. Esame darbšti tauta, mūsų ūkininkai savo produkcijai skiria visą savo meilę ir dėmesį, todėl lietuviški gaminiai iš kviečių vieni paklausiausių Europoje, o pieno produktai – žinomi ir vertinami visame pasaulyje. Esu tikras, jog šioje parodoje jau turėjote progą tuo įsitikinti pats“, – Milano merui sakė premjeras ir sveikino Italiją puikiai suorganizavus šį visame pasaulyje žinomą renginį.

Miesto meras pripažino, jog Lietuva pasižymi autentiškais ir labai kokybiškais produktais, tą pastebi ir parodos lankytojai iš viso pasaulio. G. Pisapia džiaugėsi, jog Lietuva buvo vienintelė iš 147 valstybių, savo kultūros paveldą pristačiusi Milano Sforcų pilyje. Čia buvo atvežti unikalūs eksponatai iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmų, tarp kurių – gobelenas su Augusto herbu, kuriame pavaizduotas ir jo motinos Bonos Sforcos heraldinis ženklas – vaiką ryjantis žaltys.

Susitikime kalbėtasi, jog atsakomasis renginys – „vieno šedevro“ paroda – galėtų vykti Vilniuje, Valdovų rūmuose jau kitais metais. Čia būtų eksponuojamas žymaus italų dailininko Giovannio Bellinio paveikslas „Madonna col Bambino“ – vienas įspūdingiausių ir vertingiausių Sforcų pilies tapybos kūrinių. 

Premjero teigimu, Italija yra svarbi Lietuvos partnerė, todėl siekiama plėtoti ne tik kultūrinius, bet ir ekonominius santykius, skatinti bendradarbiavimą investicijų srityje. „Italija daug investuoja visame pasaulyje, deja, kol kas ne tiek daug Lietuvoje. Esame auganti ekonomika, Pasaulio banko atlikti vertinimai liudija pozityvius pokyčius – Lietuva pagal laisvės indeksą užsiimti ekonomine veikla reitinguojama 15-oje vietoje. Siūlyčiau išnaudoti visą įmanomą potencialą“ – susitikime sakė Vyriausybės vadovas A. Butkevičius. 

Vizito Milane metu premjeras ketina aplankyti ir kitų šalių paviljonus, užsukti į kaimyninių valstybių – Lenkijos, Latvijos ir Estijos ekspozicijas, apžiūrėti Artimųjų Rytų ir Azijos šalių paviljonus.

„Expo 2015” parodoje dalyvauja 147 šalys iš viso pasaulio, geriausias kulinarines tradicijas ir savo kultūrą pristatančios didesniame kaip 100 hektarų plote. Pusę metų trunkanti paroda baigsis spalio 31 dieną, tikimasi, kad ją bus aplankę daugiau nei 20 milijonų žmonių. Organizuoti Lietuvos atstovavimą šioje pasaulinėje parodoje patikėta Aplinkos ministerijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varna

varna portretas
Taip, darbšti. Anglijos seneliai negali atsidžiaygti lietuvių darbštumu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių