Quantcast

Pradės tyrimą: nori pamatyti D. Grybauskaitės ir E. Masiulio laiškus

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) nori susipažinti su dalimi politinės korupcijos tyrimo medžiagos, kiek ji susijusi su generalinio prokuroro skyrimo aplinkybėmis.

„Priėmėme sprendimą pradėti parlamentinės kontrolės veiksmus, kreiptis į Generalinę prokuratūrą, prašant mums leisti susipažinti su ikiteisminio tyrimo epizodais“, – BNS trečiadienį sakė TTK vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Anot jos, komitetas nori susipažinti su prezidentės Dalios Grybauskaitės ir įtariamojo politinės korupcijos byloje Eligijaus Masiulio, buvusio liberalų vadovo, elektroniniu susirašinėjimu.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ balandžio pabaigoje paskelbė elektroninius laiškus, kuriuose E. Masiuliui iš prezidentei priskiriamo elektroninio pašto aptariamos generalinio prokuroro skyrimo aplinkybės, E. Masiuliui siūloma perduoti LNK televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“, turint mintyje žurnalistą Tomą Dapkų.

Pirmadienį paviešintame Valstybės saugumo departamento rašte Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui teigiama, kad žurnalistas T. Dapkus, būdamas verslo koncerno „MG Baltic“ vadovų tarpininku, užsiėmė šantažo požymių turinčia veikla.

„2015 metų gruodžio 15 dieną prezidentė rašė laišką dėl generalinio prokuroro kandidatūros E. Masiuliui, tada buvo kitas epizodas, kad 16 dieną jau tarnybos fiksavo E. Masiulio ir (buvusio „MG Baltic“ viceprezidento – BNS) R. Kurlianskio pokalbį, ir vėlgi publikacijoje buvo nurodyta, kad galimai vyko R. Kurlianskio pokalbiai su Seimo nariais apie generalinio prokuroro kandidatūrą“, – komisijos tyrimo objektą nurodė A. Širinskienė.

Ji teigė, kad kol kas Teisės ir teisėtvarkos komitetas neprašys, kad tyrimą atliktų specialiosios komisijos teisėmis.

„Nenorime eskaluoti situacijos, dėl to komitetas neprašo specialiosios komisijos statuso. Jei matysime, kad negalime išsiaiškinti, ir tas statusas mums reikalingas, tada prašysime. Dabar sprendimas priimtas pats nuosaikiausias – patikrinti informaciją, kuri paskelbta“, – sakė TTK pirmininkė.

Prezidentė D. Grybauskaitė, dienraščiui „Lietuvos rytas“ paviešinus laiškus, patvirtino susirašinėjusi su politinės korupcijos byloje įtariamu buvusiu liberalų lyderiu E. Masiuliu, tačiau sakė negalinti patvirtinti publikuotų laiškų autentiškumo.

„Lietuvos rytas“ skelbė paviešinęs ištraukas iš susirašinėjimo su E. Masiuliu per elektroninį paštą tulpes@lrpk.lt 2014–2016 metais.

Šalies vadovė pripažino ieškojusi paramos tarp politikų derindama generalinio prokuroro kandidatūras, taip pat galėjusi aštriai pasisakyti apie žurnalistą, bet atmetė versiją, jog per E. Masiulį prokuroro kandidatūras derino su „MG Baltic“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Skvernelis sako, kad dažnai pasikalbėti su Dapkumi buvo įdomu - daug žino Dapkus. Dapkus sako, kad truputį patrolindavo valstybės vadovus - šiaip sau, vaikiškos išdaigos. Realiai Dapkaus rankomis Mockus įvykdė perversmą Lietuvoje. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

20 milijonu

20 milijonu portretas
ponia zadejo surasti prapuolusius 20 milijonu! kieno kiseneje surado?

būtina

būtina portretas
Aišku KAD išsuks GRYBAUSKAITĘ.kėgėbistai vieningi-savų neapleidžia
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių