Quantcast

Postų neteko Šiaulių vicemeras ir administracijos direktorius

  • Teksto dydis:

Šiaulių mieste pasikeistus daugumai, iš pareigų atleistas vicemeras Domas Griškevičius ir administracijos direktorius Eduardas Bivainis.

Už tai, kad vicemeras būtų atleistas kaip praradęs pasitikėjimą, per slaptą balsavimą pirmadienį buvo 17 tarybos narių, aštuoni – prieš. Tarybos sprendimas įsigalioja nuo antradienio.

D.Griškevičius prieš balsavimą tvirtino, jog tarybos narių motyvai dėl jo atleidimo yra „iš piršto laužti“, tačiau sakė suvokiantis, jog sprendimas yra politinis.

„Esu kaltinamas, kad mažai bendravau su tarybos nariais. Atkreipiu dėmesį, kad šiandien, taip pat praėjusią savaitę buvo komitetų posėdžiai, kurių metu buvo nagrinėjamas klausmas dėl interpeliacijos, susijęs su manim, tai net komitetų pirmininkai nesugebėjo manęs pakviesti į komiteto posėdį manęs išklausyti. Kiti tarybos nariai mane kaltina nebendravimu, tačiau yra užblokavę mane „Facebook“, nes neatitiko nuomonės“, – sakė D.Giškevičius.

Taip pat naujosios daugumos iniciatyva kaip praradęs pasitikėjimą atleistas administracijos direktorius E.Bivainis, šis tarybos sprendimas įsigalioja nuo kitų metų sausio 2 dienos.

Kiti tarybos nariai mane kaltina nebendravimu, tačiau yra užblokavę mane „Facebook“, nes neatitiko nuomonės.

Naują valdančiąją daugumą Šiaulių savivaldybės taryboje gruodžio pradžioje sudarė iki tol opozicijoje buvę socialdemokratai, „tvarkiečiai“, „darbiečiai“, judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai ir iš dabartinės daugumos pasitraukę liberalai. Iš viso – 17 tarybos narių iš 31.

Šiaulių meras Artūras Visockas tuo tarpu sako, kad naujosios daugumos iniciatyva atleisti vicemerą ir administracijos vadovą yra „sisteminė klaida“, o visas miestas patirtų didelę žalą.

„Nei aš, nei E.Bivainis iš esmės neprieštaraujame, kad savivaldybės administracijai ateitų vadovauti kitas vadovas. Tačiau ši pareigybė yra itin svarbi, dar svarbesnė ji bus artimiausiais metais, kai Šiauliuose bus įgyvendinami dešimčių milijonų vertės URBAN programos projektai. Todėl miestui nebus naudinga, jei šias pareigas eis kurios nors partijos narys, kaip pageidauja naujos valdančiosios daugumos atstovai“, – viešai paskelbtame laiške tvirtina A.Visockas.

Per tarybos posėdį meras savo ruožtu ragino tarybos narius - tiek opoziciją, tiek valdančiuosius - kartu surasti tinkamą kandidatą vadovauti savivaldybės administracijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių