Quantcast

Politologė: Rusijos ribojimus pasienyje galima sieti su prezidentės žodžiais

  • Teksto dydis:

Maskva ribojimus Lietuvos transportui pasienyje galėjo įvesti reaguodama į prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimą, kad Rusija yra teroristinė valstybė, sako politologė Dovilė Jakniūnaitė.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentė sakė neabejojanti, kad automobiliai iš Lietuvos ėmė strigti dėl politinių priežasčių.

„Ką labiausiai norisi sieti, tai prezidentės paskutinius pareiškimus, nes kažko ypatingesnio paskutiniu metu nebuvo. Yra Lietuvos aiški pozicija, dėl kurios anksčiau ar vėliau galėjo kažkas panašaus nutikti“, - BNS pirmadienį sakė D.Jakniūnaitė.

D.Jakniūnaitės teigimu, įvesdama ribojimus pasienyje Rusija neretai spaudžia kaimynines šalis.

„Vienas iš būdų, kaip ji nori ir gali paerzinti savo kaimynus, tai būtent pasienio pobūdžio kliūtys. Čia nėra nauja priemonė, tiesiog periodiškai taikoma skirtingoms „prasikaltusioms“ valstybėms. Dažniausiai tai trunka kelis mėnesius. Kažkiek pakankins, panervins mūsų vežėjus ir tyliai sistema pradės vėl veikti“, - sakė D.Jakniūnaitė.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad Rusijos pareigūnai penktadienio vakarą smarkiai sulėtino automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą į Karaliaučiaus sritį. Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pirmadienį sakė, kad „tiek lengvieji automobiliai, tiek krovininiai iš esmės į Rusiją nėra įleidžiami“.

Anot vežėjų, vilkikai iš Lietuvos taip pat įstrigę Latvijos - Rusijos pasienyje ir Rusijos vidaus muitinėse.

D.Grybauskaitė praeitą ketvirtadienį Rusiją pavadino teroristine valstybe, nes ji siunčia karius be skiriamųjų ženklų į Rytų Ukrainą. Rusijos užsienio reikalų ministerija netrukus po to pareiškė, kad Lietuvos prezidentės žodžiai „pranoksta net labiausiai ekstremistinius pareiškimus iš radikalių nacionalistų Kijeve“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Lieziuvi reikia nupjauti sitai bobai Boba vistiek ne zmogus

000

000 portretas
viskas atsirugs paprastam zmogui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių