Quantcast

Politologas: ministro atstatydinimas – noras pertvarkyti partiją prieš Seimo rinkimus

  • Teksto dydis:

Sprendimas iš posto atstatydinti švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį gali būti susijęs su siekiu pertvarkyti Darbo partiją prieš artėjančius Seimo rinkimus, mano politologas.

„Matyt, tai lemia suvokimas, kad Darbo partija po truputėlį nyksta iš politinio žemėlapio. Pats Viktoras Uspaskichas aiškiai suvokia, kad jeigu kažko esminio pertvarkant partiją nebus padaryta dabar, tai tiesiog gresia pralaimėti rinkimus. Manau, kad čia yra bandymas išlaikyti Darbo partiją kaip potencialią partnerę ir būsimosiose Vyriausybėse ir atitinkamai tokių radikalių permainų imamasi dabar, nes po to bus per vėlu“, – BNS sekmadienį sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto daktaras Tomas Janeliūnas.

Jo teigimu, tikėtina, kad naujasis kandidatas į ministrus bus matomesnis ir daugiau rinkėjų dėmesio pelnyti galintis žmogus. Jis neatmeta ir sekmadienį partijos nariu tapusio buvusio „tvarkiečio“, buvusio aplinkos ministro, dabar – europarlamentaro, Valentino Mazuronio kandidatūros.

Politologo vertinimu, didelės kritikos iki šiol nesulaukęs D.Pavalkis tikriausiai tiesiog yra aukojamas, vykstant pertvarkai.

„Gana keista žinia – man nešauna į galvą kažkokių D.Pavalkio klaidų, kurios būtų privertusios jį atstatydinti. Pastaruoju metu netgi daugiau kritikos sulaukdavo kita Darbo partijos ministrė Algimanta Pabedinskienė, ypač prezidentė ją kritikavo ir atrodė, kad jau tikrai virš jos daug debesų telkiasi. Su D.Pavalkiu lyg ir nebuvo tokių akivaizdžių politinių ginčų su kitomis institucijomis“, – sakė T.Janeliūnas.

Sprendimą atstatydinti D.Pavalkį Darbo partijos taryba priėmė po to, kai buvo pristatytos darbo grupės, vertinusios „darbiečių“ deleguotų į politinius postus asmenų veiklą, išvados.

Darbo grupei vadovavo Seimo narys Vytautas Gapšys, joje dirbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, prezidiumo narys Vidmantas Žiemelis ir Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys Rimvydas Podolskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių