Quantcast

Politologas: I. Šimonytei dalyvaujant Vilniaus mero rinkimuose padaugėtų intrigos

  • Teksto dydis:

Buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės dalyvavimas padidinti intrigą Vilniaus mero rinkimuose, sako politologas Algis Krupavičius.

Kauno technologijos universiteto Viešosios politikos ir administravimo instituto direktorius BNS sakė, kad konservatoriaus Manto Adomėno pakeitimas I.Šimonyte padidintų konservatorių populiarumą tarp Vilniaus rinkėjų.

„Galima vienareikšmiškai spėti, kad intrigos mero rinkimuose tikrai padidėtų. Kaip finansų ministrė I.Šimonytė susikūrė tikrai gerą vardą ir įvaizdį, bet, be abejo, jai trūksta patirties renkamojoje politikoje (...), ir vietos politikoje ji patirties neturi. Tai jai nebūtų labai paprasta ir lengva konkuruoti su kitais galimais kandidatais, ypač, pavyzdžiui, su Artūru Zuoku, kuris vietos valdžios reikaluose jaučiasi kaip žuvis vandeny“, - sakė politologas.

Jo teigimu, įdomus būtų ir I.Šimonytės konkuravimas su liberalų kandidatų Remigijumi Šimašiumi, nes jie yra buvę kolegos ministrai konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vadovaujamoje Vyriausybėje.

„Dėl mero posto varžytųsi buvę du ministrai toje pačioje Vyriausybėje. Būtų gana nemenka intriga, kuris atrodytų geriau. Aišku, R.Šimašius partinėje politikoje yra labiau patyręs ir jis rinkimuose yra ne vieną kartą dalyvavęs, taip kad R.Šimašius irgi būtų nepatogus kandidatas pirmiausia I.Šimonytei ir gal mažiau A.Zuokui“, - dėstė politologas.

Pasak A.Krupavičiaus, „panašu, kad M.Adomėno šansai yra nedideli“, bet ir I.Šimonynė turėtų rimtų konkurentų.

„R.Šimašius, I.Šimonytė ir A.Zuokas tikrai yra stiprūs kandidatai, socialdemokratų kandidatas yra mažiau žinomas“, - konstatavo jis.

Socialdemokratai oficialiai dar nėra patvirtinę savo kandidato į Vilniaus merus, bet realiausiu laikomas partijos atsakingasis sekretorius Gintautas Paluckas. Savo kandidatą sostinės socdemai numato patvirtinti ateinantį savaitgalį.

Liberalai oficialiai patvirtino, kad Vilniaus mero posto sieks R.Šimašius.

Kovo mėnesį konservatorių kandidatu į Vilniaus merus buvo įvardytas parlamentaras M.Adomėnas, tačiau dabar partija pakvietė buvusią finansų ministrę tapti kandidate į Vilniaus mero pareigas kitąmet vyksiančiuose rinkimuose.

Savivaldybių tarybų rinkimai turėtų vykti kitų metų kovo 1-ąją. Juose pirmąkart merai bus renkami tiesiogiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesutinku

Nesutinku portretas
Gerai kad žurnalistai rašo.Primena visokių nesuprantamų veikėjų bjaurius praeities darbelius, informuoja apie ruošiamas nesamones.Tokias kaip šita.Šimonytė su šefu(p.Kubilius)taip pasiskolino Lietuvos vardu 40mlr, kad tikriausiai nustebino visą pasaulį.Skola dabar priaugo iki 55mlr ir didėja.Paaiškinti tokius sprendimus galima tik tuo, kad veikėjai yra visiški kvailiai.Kitaip nesugalvosi.Na dar gal kad parsidavėliai- ,,otkatininkai"..Nesuprantama kodėl netikusios, aiškiai bukos personos stumiamos į atsakingus postus?Ko verta gali būti Šalaševičiūtė kaip sveikatos reikalų ministrė, ar Juknevičienė - karo? Čia dar-Šimonytė:D..Norima greičiau sunaikinti Lietuvą kaip Valstybę?Pasiskaičiuokit kiek jos ,,darbas" kainavo Lietuvai-ačių kad išsinešdino iš posto...

JO

JO portretas
Aplamai kam tos intrigos reikalingos ????? Gal žurnalistai nebeturi apie ką rašyti ????

TAIGI

TAIGI portretas
Šimonytė yr kieta finansistė. O tapti mere ir dalyvauti paplavų pilstyme ji tikrai nenorės.Jos dalyvavimas rinkimuose gal ir pagyvintų juos, nes ji gerai išmano Vilniaus biudžetą.Bet kam jai maudytis tose plepalų , apkalbų srutose????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių