Quantcast

Politologas: ES atsisako pripažinti Baltarusiją kaip bendrą su Rusija karinį projektą

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) atsisako pripažinti Baltarusiją kaip vientisą su Rusija karinį projektą, sako politologas Tomas Janeliūnas.

„Lietuvoje ir ES susitaikyta, kad viešas rėžimo gėdinimas, ekonominės sankcijos poveikio Baltarusijai nedaro. Todėl ES neatsisako laikyti Baltarusijai pravertas duris, ypač vykdant ES Rytų partnerystės programą. Tai yra susitaikymas, kad Baltarusija yra Rusijos geopolitinių interesų zonoje, tačiau atsisakymas pripažinti, kad Rusija ir Baltarusija sudaro vientisą bendrą karinį projektą“, - penktadienį Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute pristatydamas pastarojo dešimtmečio Lietuvos užsienio politikos su Baltarusija vertinimą sakė T.Janeliūnas.

Jo teigimu, Baltarusija Lietuvoje vertinama kaip Rusijos politikos įkaitė.

„Griežtėjant Lietuvos pareiškimams Rusijos atžvilgiu, Baltarusija į Lietuvos priešo kategoriją nėra įtraukta. Lietuvos pozicija santykių su Baltarusija klausimu nusistovėjo ties nesikišimo į jos rėžimą pozicija. Baltarusija Lietuvoje vertinama kaip Rusijos įkaitė“, - kalbėjo T.Janeliūnas.

Rusija ir Baltarusija rengia bendras karines pratybas, Baltarusijoje veikia Rusijos karinės bazės, Baltarusijos teritorijoje yra dislokuota Rusijos naikintuvų, kurie, kaip teigiama, užtikrina šalies sąjungininkės priešlėktuvinę gynybą ir oro erdvės neliečiamybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
jis tik hanburgo gaidys

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Baltarusiai buvo ištikimi Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariai , kai reikėdavo griauti Maskvos sienas.Visi didieji miestai buvo laisvų piliečių ir pirklių tvirtovės ,kol jų neišžudė Rusijos carai.

Patošius

Patošius portretas
Paskui vėl visiems aiškinsit, kad nekurstėt prieš rusus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių