Quantcast

Po susidūrimo su Seimo nario automobiliu – bauda pėsčiajam

  • Teksto dydis:

Alytaus apskrities policija 20 eurų bauda nubaudė pėsčiąjį, kuris neįsitikinęs, kad saugu, įžengė į perėją ir buvo kliudytas Seimo nario Juliaus Sabatausko vairuojamo automobilio.

Policija konstatavo, kad politikas nekaltas, Kelių eismo taisykles pažeidė neblaivus pėstysis.

„Jis (J.Sabatauskas – BNS) nespėjo sustabdyti, kai neblaivus pėsčiasis išėjo į perėją“, – BNS ketvirtadienį sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Kristina Janulevičienė.

Pasak jos, pėstysis nubaustas už tai, kad neblaivus išėjo į pėsčiųjų perėją ir neįsitikino, kad saugu išeiti. Per avariją buvo sudaužytas Seimo nario automobilio žibintas.

Parlamentaras BNS sakė nežinąs apie pėsčiajam skirtą nuobaudą.

„Aš negaliu vertinti, aš nesikišau. (..) Tačiau pėstysis išeidamas turi įsitikinti, kad saugu, tai numato ir Kelių eismo taisyklės. Kartais pėstieji eina per perėją, tarsi jie vieni gyventų pasaulyje. Tamsoje sudėtinga laiku sustoti, o techniškai ir neįmanoma greitai sustoti. Stabdymo kelias yra pusė automobilio greičio“, – BNS sakė J.Sabatauskas.

Avarija įvyko pernai gruodžio 10-osios vakarą Alytuje, Ulonų gatvėje. Seimo narys, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas vairavo automobilį „Škoda Suberb“ ir kliudė vyrą.

Neblaivus pėstysis iš įvykio vietos pasišalino, tačiau policija nustatė, kad tai buvo neblaivus (2,51 prom.) vyras, gimęs 1983 metais. Jam per avariją nubrozdinta koja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tam anonimui,- jus teisus... jei nesi isrinktasis ,tteisybes nebus.

Deja, ne

Deja, ne portretas
Tai kodėl ant visų šaligatvių automobilių pristatyta, jei jiems skirta VAŽIUOJAMOJI dalis? Kur tam pėsčiajam dėtis, kai ant šaligatvio jam vietos nebelieka? Sienomis laipiot ar tiesiai per kapotus žygiuot?

...

... portretas
Deja, taip, reikia pradėt ir pėsčiuosius baust - važiuojamoji dalis skirta AUTOMOBILIAMS, ten pėstieji gali įžengt TIK perėjose ir tik įsitikinę savo saugumu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių