Quantcast

V. Mazuronis „po atviro pokalbio“ su L. Graužiniene: dirbsime kaip komanda

  • Teksto dydis:

Valdančiosios Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis teigia, kad „po atviro ir konstruktyvaus pokalbio“ su Seimo pirmininke „darbiete“ Loreta Graužiniene tikimasi toliau dirbti kaip viena komanda.

„Pokalbis buvo geras, atviras, konstruktyvus, nevyniojant problemų ir požiūrių į vatą. Ir tai labai svarbu“, – po Darbo partijos vadovybės posėdžio penktadienį žurnalistams sakė V.Mazuronis.

„Pagrindą pokyčiams (...) ir bendram komandiniam darbui, jeigu šiuo metu kalbame apie Seimo pirmininkę, tai su Seimo pirmininke aš matau. (...) Man atrodo, kad pagrindas tam tolesniam bendram darbui yra, tikiuosi, kad taip ir bus“, – tvirtino jis.

Seimo vadovė antrino, kad pokalbis išties buvęs labai atviras ir, nors kai kur požiūriai nesutapo, tai neužkerta kelio bendram darbui.

„Įvyko konstruktyvus ir labai atviras pokalbis. Mes daug ką kalbėjome, išsakėme savo pozicijas, radome bendrų taškų nuomonių sutapime. Kai kur galbūt tie požiūriai buvo ir skirtingi, bet visuomet taip politikoje ir yra, kad yra kalbėjimas ir ieškojimas kompromisų“, – po susitikimo žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Paklausta, kokie kompromisai padaryti, ji teigė: „Tikrai nenoriu nieko kalbėti. Pirmininkas jums viską pasakė.“

V.Mazuronis savo ruožtu tvirtino, kad partijoje būtina sutarti dėl aiškesnių ir tvirtesnių darbo principų. Anot jo, tiek Vyriausybėje, tiek Seime dirbantys „darbiečiai“ privalo būti darnesnė komanda nei yra dabar. Jis kelis kartus pakartojo, kad „pagrindas tam, kad mes taip, ko gero, ir dirbsime, yra“.

„Šiuo metu dėl kai kurių pozicijų, pareiškimų net visuomenei susidarė tokia... Kartais ne visi supranta, kur čia Darbo partijos, kur asmeninė nuomonė. (...) Jeigu premjeras skambina man ir nežino, ar tai partijos, ar asmeninė kieno nors nuomonė, premjeras gi informuotas, tai kaip atrodo eiliniams Lietuvos žmonėms. Logiška pamąstyti, kad kažkas kažkur dirba ne taip kaip turėtų dirbti komanda ir kumštis“, – kalbėjo Darbo partijos lyderis.

Jis tikino per pokalbį neišgirdęs iš L.Graužinienės jokių užuominų, kad ji ruoštųsi išeiti iš Darbo partijos.

L.Graužinienė ir V.Mazuronis penktadienį Vilniuje susitiko aptarti tolesnį darbą po to, kai premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius pažėrė priekaištų dėl Seimo pirmininkės viešai išsakytų minčių ir suabejojo, ar ji dėsto Darbo partijos poziciją.

L.Graužinienė praėjusią savaitę kėlė premjero atsakomybės klausimą Vijūnėlės „dvaro“ istorijoje, taip pat pareiškė nematanti galimybės darbo santykius liberalizuojantį socialinį modelį priimti per pavasario sesiją, kuri prasidės kovą.

Be to, šią savaitę Seimo pirmininkė iš savo sekretoriato atleido keturis darbuotojus, susijusius su Darbo partija. Paklausta, ar nesirengia palikti šios partijos, ji BNS tokios galimybės nepaneigė, sakydama, kad tas klausimas per ankstyvas.

Pasigirdusius svarstymus, kad gali būti atstatydinta iš Seimo pirmininkės pareigų, L.Graužinienė kol kas nekomentuoja.

„Nenoriu komentuoti šito klausimo“, – penktadienį teigė ji.

„Dirbu savo darbą, pasiruošiau pavasario sesijai labai atsakingai. Tikiuosi, kad bus suteikta galimybė pabaigti tą darbą“, – tvirtino L.Graužinienė.

L.Graužinienė Seimui vadovauja nuo 2013 metų spalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
NESAMONE KAZKOKIA

taigi

taigi portretas
jos vieta tik Durpyno buhaltere

Petras

Petras portretas
pritariu Valatkai-tai kolūkio supuvusių bulvių rinkėja.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių