Quantcast

Po „Brexit“: tvirta Lietuvos ir Jungtinės Karalystės partnerystė bus saugoma

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Jungtinės karalystės Europos reikalų ministras Deividas Lidingtonas sutaria, kad būtina išnaudoti visas galimybes ir egzistuojančius dvišalius ir daugiašalius formatus, jog būtų išsaugota ir toliau plėtojama tvirta Lietuvos ir Jungtinės Karalystės partnerystė.

Ministrai pabrėžė tvirtos abiejų šalių partnerystės svarbą ir tai, kad reikia išsaugoti Lietuvos ir Jungtinės Karalystės partnerystės saitus, nes jie išliks svarbūs nepaisant ateityje įvyksiančių pokyčių ES-JK santykių srityje.

„Lietuvą ir Jungtinę Karalystę sieja tvirti ekonominiai ir politiniai ryšiai, glaudūs santykiai tarp žmonių, abi šalys yra artimos ir patikimos NATO sąjungininkės. Norime išsaugoti šią tvirtą partnerystę“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras L. Linkevičius penktadienį kalbėdamas telefonu su  D. Lidingtonu.

L. Linkevičius pažymėjo, kad Lietuva gerbia Jungtinės Karalystės žmonių sprendimą išstoti iš Europos Sąjungos ir tikisi tolimesnio glaudaus bendradarbiavimo įvairiose srityse.

„Turime tęsti mūsų glaudų bendradarbiavimą. Lietuva labai vertina principingą Jungtinės Karalystės poziciją demokratijos, žmogaus teisių ir laisvių, santykių su Rusija, Rytų partnerėmis, saugumo srityse“, – sakė L. Linkevičius.

D. Lidingtonas padėkojo Lietuvai už solidarumą, kurį Jungtinė Karalystė jautė tiek referendumo kampanijos metu, tiek ir po rezultatų paskelbimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bumas

Bumas portretas
O musu auksas dar Britanijoje saugomas? Ar kur Kaimanuose jau...? :D

...

... portretas
Tos šalys kurios SPĖS dabar GB paremti - suklestės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių