Quantcast

Po atkaklios kovos konservatorė nugalėjo A. Paleckį

  • Teksto dydis:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Monika Navickienė po atkaklios kovos antrajame rinkimų ture nugalėjo dėl antivalstybinių pasisakymų nuteistą Algirdą Paleckį.

Suskaičiavus visų 13 apylinkių duomenis, A.Paleckis surinko 6509 balsų arba 45,5 proc. apygardos rinkėjų balsų, o M.Navickienė–- 7401 balsų, t.y. 51,8 procento.

„Aš labai džiaugiuosi ir esu labai laiminga, kad pavyko laimėti žmonių pasitikėjimą šioje apygardoje, kur tikrai mes turėsime daug ir sunkiai dirbti tam, kad žmonės galėtų gyventi geriau, kad socialinė atskirtis ir informacinė atskirtis ten būtų mažesnė nei yra dabar“, – BNS konservatorių štabe sakė M.Navickienė.

A.Paleckiui patekus į antrąjį rinkimų turą, prieš susitelkė ir ėmėsi agituoti įvairių partijų politikai, žurnalistai, visuomenininkai, raginę rinktis M.Navickienę.

„Esu labai dėkinga tiems žmonėms“, – sakė būsimoji parlamentarė.

Ji teigė sieksianti pasitikėjimo ir iš tų Naujosios Vilnios žmonių, kurie balsavo už jos konkurentą A.Paleckį.

M.Navickienė sakė daugiausiai dirbsianti socialinės politikos ir viešojo valdymo srityje.

Beveik 37 tūkst. rinkėjų turinčioje Naujosios Vilnios apygardoje pirmajame Seimo rinkimų ture A.Paleckis surinko vos 14 balsų daugiau nei M.Navickienė ir iš viso gavo 23,1 proc. (arba 3815) balsų. Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė pirmajame ture surinko 23 proc. (arba 3801) balsų.

Pati M.Navickienė Lietuvos rinkėjams žinoma nedaug. Iki šiol dirbusi privačiame sektoriuje, į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų gretas ji įstojo ir aktyvią politinę veiklą pradėjo 2011 metais. 2012 metais ji dirbo Seimo nario padėjėja ir koordinavo rinkimų į parlamentą kampaniją, kuriuose užėmusi antrąją vietą konservatorių partija liko opozicijoje. Nuo 2013 metų M.Navicienei partijoje patikėtos vykdomosios sekretorės pareigos.

Tuo metu buvęs vienas iš Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą (ES) derybininkų A.Paleckis Seimo nariu jau dirbo 2004–2007 metais, o 2007–2008 metais užėmė Vilniaus mero pavaduotojo pareigas.

Iš Socialdemokratų partijos, kuriai priklausė, politikas buvo pašalintas dėl prieštaros ir atviros konfrontacijos su partijos vadovybe 2008 metais. Vėliau pats įkūrė „Fronto“ partiją, iš kurios pasitraukė šių metų pradžioje.

A.Paleckis 2012 metais buvo nuteistas už tai, kad neigė ir šiurkščiai menkino SSRS agresijos prieš Lietuvos Respubliką faktą po to, kai 2010 metais pareiškė: „O kas buvo sausio 13 dieną prie bokšto? Ir, kaip dabar aiškėja, saviškiai šaudė į savus“.

Su „Fronto“ partija A.Paleckis nesėkmingai dalyvavo Seimo rinkimuose tiek 2008, tiek 2012 metais. Iškovoti Seimo nario mandato jam nesisekė ir vienmandatėse apygardose. Pirmą kartą jo siekęs Zarasų-Visagino apygardoje, 2012 metais politikas kandidatavo Naujojoje Vilnioje ir surinko beveik 12 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Si

Si  portretas
Kas gali balsuoti uz palecki kubiliu smirnova grazuli ir tt.landzbergini.dabar ziuriu ir karbauski isrinke padarem klaida.paziurekit laida lrt antra rinkimu tura 21 val.ziauru arogantiskas nacionalizuos sali sakes kokias nesamones kalbejo.premjeru nebus.bus balaganas be vadovo. Sakes brieda caro. Kaskokia sistema suvarzymu idiegs nercotas piktas parodw savo esybe

netikinčiam

netikinčiam portretas
Suskaičiavus tik mažas apylinkes Paleckis pirmavo.Didžiosios nulėmė Navickienės pergalę.Džiaugiuosi konservų krachu II ture,bet pats balsavau už konservų atstovę Navickienę. :) Praktiškai bet kas būtų geriau už Paleckį,o Navickienė dar kažką ir sugeba.

kazin

kazin portretas
idomu kiek tiesos raso wwww.sauksmas.lt apie sia seimo nare
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių