Quantcast

A. Pitrėnienė apie Lenkijos paramą mokykloms: būtinybės nėra, bet per daug nebus

  • Teksto dydis:

Lietuva mokinių pavėžėjimui kasmet paskirsto dešimtis geltonųjų autobusų, tad būtinybės paramai iš užsienio nėra. Tačiau mokykloms autobusų nebus per daug, todėl Lenkijos skirta parama lenkiškoms mokykloms - gražus gestas savo tautiečiams, teigia švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

„Viskas čia labai normalu, manau, kad puiku, ir mes savo lietuviškoms mokykloms Lenkijoje esame davę ne vienus metus po autobusą. Aš galvočiau, kad jų skirti autobusai mūsų Lietuvos lenkiškoms mokykloms bus tiesiog irgi tam tikra pagalba, jie galės tiesiog geriau susitvarkyti tinklą, pavežti savo vaikus. Kodėl ne? Vaikams bus geriau pasiekti savo mokyklą, nuvažiuoti į teatrą, aplankyti muziejus. Viskas tvarkoje, kad jie rūpinasi mūsų lenkais“, - BNS sakė ministrė.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Grzegorzas Schetyna (Gžegožas Šetyna) Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderiui Valdemarui Tomaševskiui ir Vilniaus rajono merei Marijai Rekst ketvirtadienį perdavė simbolinį čekį įsigyti autobusiukus lenkiškoms mokykloms Vilniaus krašte.

Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Liucina Kotlovska BNS sakė, kad už suteiktą paramą planuojama įsigyti keturis autobusiukus.

„Skaičiai padės žmonėms susigaudyti, kad nėra tos būtinybės, tiesiog jie tokį gestą savo tautiečiams daro (...). Politikoje yra naudojami įvairūs būdai prieš rinkimus pasigarsinti, kad pabalsuotų. Kas gali pasakyti - taip ar ne“, - paklausta, ar sieja šį gestą su artėjančiais rinkimais Lenkijoje, sakė ministrė.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, nuo 2000 metų Vilniaus rajonui ministerija buvo skyrusi 12 autobusiukų, Šalčininkų rajonui - 12, Trakų rajonui - 10. Šiais metais šiems rajonams buvo skirta po vieną autobusiuką.

Ji sakė, kad Lietuvoje mokinių pavežėjimui yra nupirkta daugiau kaip 700 autobusų.

Lietuvos ir Lenkijos santykiai pastaraisiais metais yra įtempti dėl skirtingai vertinamos tautinių mažumų padėties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių