Quantcast

Pirmą sesijos dieną Seimas tikslins pilietybės referendumo datą

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Seimas pradeda pavasario sesiją, pirmą jos dieną planuojama patikslinti referendumo dėl dvigubos pilietybės išplėtimo surengimo datą.

Konstituciniam Teismui išaiškinus, kad anksčiau Seimo priimtas nutarimas referendumą rengti dvi dienas su dviejų savaičių pertrauka prieštarauja Konstitucijai, siūloma, jog privalomasis referendumas vyktų gegužės 12 dieną.

Šiam nutarimui priimti pakanka daugumos posėdyje dalyvaujančių parlamentarų balsų.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė vylėsi, kad prieštaraujančiųjų referendumo datai nebus.

Referendume piliečių ketinama klausti, ar jie sutinka leisti dvigubą pilietybę asmenims, išvykusiems į šalis, atitinkančias „euroatlantinės integracijos kriterijus“. Konkrečios šalys būtų nustatytos įstatymu.

Šiuo metu dviguba pilietybė nėra leidžiama emigrantams, Lietuvą palikusiems po nepriklausomybės atkūrimo ir įgijusiems kitos šalies pilietybę.

Gegužės 12-ąją Lietuvoje taip pat vyks prezidento rinkimai bei „valstiečių“ inicijuotas referendumas dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo nuo 141 iki 121.

Sekmadienį taip pat ketinama svarstyti Konkurencijos įstatymo pataisas dėl leidimo atsilyginti pranešėjams, pateiksiantiems įrodymų apie konkurenciją ribojančius susitarimus. Dabar už tokius pranešimus Konkurencijos taryba neatsilygina.

Pataisos numato, kad tokios išmokos būtų vienkartinės, o vienos dydis siektų 1 proc. baudos už pažeidimą, apie kurį pranešta, tačiau jos negali būti mažesnės nei 1 tūkst. ir didesnės nei iki 100 tūkst. eurų. 

Tokios išmokos negalėtų tikėtis su įskundžiama įmone susiję asmenys ar pareigūnai, kurie apie pažeidimus galėjo sužinoti dėl jų pareigų. 

Sekmadienį dar planuojama svarstyti Turizmo, Farmacijos, Sveikatos draudimo įstatymų, Darbo kodekso pataisas.

Pagal Konstituciją, Seimas pavasario sesiją pradeda kovo 10 dieną ir baigia birželio 30 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Išdavę Lietuvą , nori vėl atgauti pilietybę , kad dar daugiau galėtų ją melžti , Lietuvos lietuviai būkime budrųs , pasakykim jiems NE .

...

... portretas
JOKIŲ dvigubų pilietybių, nes vietiniai (vienpiliečiai) gyventojai beteisiais tampa, o tie, kartą į Lietuvą spjovę ir be jokios širdies graužaties svetimiems prisiekę, DAR nori ir pačią Lietuvą parduot. Nes - tokių 'gudručių' tuoj taps dauguma, bet pinigėlių reikia ir svetur gyvenant - kodėl dar kartą nepasipelnyt tą JAU svetima tapusią šalį (kartu su čia DAR likusiais vienpiliečiais 'aborigenais') kitiems parduodant?.. kurie čia taip nori šią teritoriją sau pasiimt kaip ESĄ jiems pažadėtą žemę, kas čia MUMS linki prūsų likimą?.. - "BUDĖKIM, Lietuviai, NE Lietuvos išdavikams!"

Tegu susikiša i sikna

Tegu susikiša i sikna portretas
ta dviguba pilietybe. Išgalvojo mat pasidininti balsuojančiu skaičiu. Vos pašnekantys lietuviškai išeiviai net nežadantys gryžti į Tėvynę balsuos už tai kokia valdžia bus pas mus?.Nesamonė.Pritarčiau jeigu dar kalba eitų apie tuos kuriuos išginė sukčiu sistema kuri atėjo po 1998 metu.Bet kad tie seniai ar jų palikuonys dar prieš karą išvažiave gautų tokias pačias pilietines teses Lietuvoj kaip aš čia gyvenantis, tai tikrai neteisinga. Be to ar tie ponai mokės visus mokesčius LR? Nemanau. Va mūsų bedarbį katras neturi JOKIIU PAJAMU, tai dėl draudimo mokesčio nemokėjimo patrauks atsakomybėn, o šituos gyvenančius už Atlanto, tai turbūt dar ir pensijom apdovanos?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių