Quantcast

Pažadus mokytojams kelti algas dalija ir naujasis premjeras

  • Teksto dydis:

Naujasis premjeras Saulius Skvernelis „bomba“ pavadino mokytojams po streiko pavasarį buvusios Vyriausybės duotą pažadą nuo sausio panaikinti vadinamąsias atlyginimų koeficientų žirkles – tam reikėtų 35,4 mln. eurų papildomai, bet pinigai nenumatyti biudžete.

Pasak S.Skvernelio, naujoji Vyriausybė „nežiūrės valdiškai“ ir nesakys, kad pažadas – ne jų.

„Mes galime pasielgti, kad tai ne mūsų pažadas, bet to tikrai nedarome, mes ieškosime galimybių, kad mažiausiai uždirbantiems mokytojams jau 2017 metais tas įsipareigojimas, kuris buvo duotas ir nepadengtas pinigais, atsirastų. Gal ne ta apimtimi, kuria pageidaujama, bet jis tikrai atsirastų“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S.Skvernelis.

Pasak premjero, dalis pedagogų profesinių sąjungų atstovų pokalbiuose dėl pažadų mokytojams nusiteikę pozityviai, bet ne visi.

Mes galime pasielgti, kad tai ne mūsų pažadas, bet to tikrai nedarome, mes ieškosime galimybių, kad mažiausiai uždirbantiems mokytojams jau 2017 metais tas įsipareigojimas, kuris buvo duotas ir nepadengtas pinigais, atsirastų.

„Vakar buvome susitikę su profesinėmis sąjungomis, dalis iš jų paliko konstruktyvių socialinių partnerių įspūdį, nes nori reformų, supranta, kad pinigai švietimo sistemoje neefektyviai išnaudojami, nori pokyčių, kiti, deja, mato tik viena – duokite tuos pinigus, tada bus gerai, jei neduosite, tada bus blogai“, – kalbėjo premjeras.

Didinti dalies mokytojų algas nuo 2017 metų sausio buvo numatyta Vyriausybės atstovų ir švietimo srities profesinių sąjungų kovo mėnesį pasirašytame susitarime dėl streiko nutraukimo.

Švietimo ir mokslo ministerijos skaičiavimu, norint nuo 2017 metų sausio pakelti pedagogų atlyginimų koeficientus iki per streiką sutartos ribos kitų metų biudžete reikia papildomai 35,4 mln. eurų be jame jau numatyto maždaug 24 mln. eurų didėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Nespėjo vyriausybė ir prisiekti,o varnai atidarė snapus ir pradėjo kranksėti. Visus 25-erius metus pedagogai reikalauja didesnių atlyginimų.Visos vyriausybės buvo valdžioje po kelias kadencijas ir mažai kas pakito.Tai gal nurimkit gerbiamieji pedagogai,leiskit pradėti dirbti naujam seimui ir vyriausybei.Lietuva kaip tas kiauras rėtis.visi tik moka reikalauti ir mokyti kaip kas ką turi daryti.Nurimkit pagaliau.Dirbkit kiekvienas savo darbą ir tuomet bus rezultatas.

Rudolfas

Rudolfas portretas
Prie socialdemokratų atlyginimus pasididino ministrai, teisėjai, Konstitucinio teismo teisėjai ir kiti valdininkai. O pedagogams, kai per krizę sumažino atlyginimų koeficientus, atlyginimus taip ir negražino į prieškrizinio algų apskaičiavimo. Ekonominė krizė juk seniai pasibaigė. Premjeras Butkevičius vis gyrėsi, kad Lietuvos ekonomika auga...

pypenas

pypenas portretas
Atlapėlis-nori,kad Lietuvos žmonės būtų buki, tokią tautą lengviau valdyti....???????????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių