Quantcast

A. Paulauskas: Lietuva Ukrainai padės mokymais, parama ginkluote liks minimali

  • Teksto dydis:

Lietuva Ukrainai tęs pagalbą mokymais, humanitarine pagalba, o parama ginkluote liks minimali, sako Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovas Artūras Paulauskas.

Lietuvos paramą Ukrainai, siekiant padėti jai plėtoti savo ginkluotąsias pajėgas ir reformuoti gynybos sektorių, ketvirtadienį Seimo NSGK nariai aptarė susitikę su Vilniuje viešinčiu Ukrainos gynybos ministru generolu pulkininku Stepanu Poltoraku.

„Mes siūlėme savo paramą mokant tiek parlamentarus, tiek ministerijos vadovus, mūsų sukaupta patirtis jiems šiandien yra labai reikalinga. (...) Mes daugiau kabėjome apie ginkluotę, jų krašto apsaugos finansavimą, apie taktinius mokymus, kurios galime surengti. Kaip žinote, įkurta bendra Ukrainos, Lietuvos ir Lenkijos brigada, kuri turėtų pradėti veikti ir tos brigados formate galima daug pasiekti apmokant, čia sudarant sąlygas stažuotis“, - po susitikimo žurnalistams sakė A.Paulauskas.

Klausiamas apie paramą ginklais NSGK vadovas teigė, kad Lietuva nėra „tokia ginklų tiekėja, kuri gali tai daryti“.

„Neturime tokių didelių galimybių, bet mes turime kitokių būdų - humanitarinę daugiau pagalbą, intelektualinę (teikti). Mūsų parama ginklais yra labai minimali ir, matyt, ji tokia ir bus“, - sakė A.Paulauskas.

Ukrainos gynybos ministras tvirtino vertinantis Lietuvos paramą bei pažymėjo, kad ir Lietuva gali įgyti žinių iš ukrainiečių, kuriems teko susidurti su Rusijos veiksmais.
„Mūsų santykiai su komitetu ir ministerija yra šilti ir geri nuo pat pirmos dienos, kai Ukrainai tapo sunku, kai ją užpuolė Rusija. Lietuva nuo pirmųjų dienų mums teikė pagalbą, tiek politinę, tiek ir humanitarinę, mes gavome iš Lietuvos kai kuriuos ginkluotės elementus, materialinę pagalbą, mūsų sužeisti kariai pas jus gydėsi, mūsų pareigūnai jūsų šalyje dalyvavo mokymuose. Pas jus yra, ko išmokti, o patirtis, kurią, deja, mums teko patirti per kovos veiksmus, tikriausiai ir jūsų pajėgoms leis kai ko pasimokyti. Mūsų bendradarbiavimas yra labai naudingas ir būtinas“, - po susitikimo kalbėjo S.Poltorakas.

Jis sakė, kad lankydamasis Lietuvoje toliau ketina tartis su Krašto apsaugos ministerija dėl mokymų, konsultacijų, ekspertų pagalbos reformuojant Ukrainos gynybos ministeriją.

Lietuva Ukrainai yra perdavusi neįvardijamų ginkluotės elementų.


Šiame straipsnyje: pagalba ginklaiskaras UkrainojeNSGKStepanas PoltorakasArtūras Paulauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

rezidentas

rezidentas portretas
padės mokymais, parama ir atsius arabu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių