Quantcast

Patvirtintos užsienio reikalų viceministrų veiklos sritys

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus įsakymu patvirtintos užsienio reikalų viceministrų Nerio Germano, Dariaus Skusevičiaus ir Albino Zananavičiaus veiklos sritys ir funkcijos.

Kaip pranešė ministerija, N.Germanas kuruos dvišalius santykius su Europos Sąjungos valstybėmis narėmis bei valstybėmis, siekiančiomis narystės ES. Taip pat jis kuruos Lietuvos dalyvavimą regioniniuose europiniuose forumuose (Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimas, Baltijos jūros valstybių taryba, Baltijos ministrų taryba), santykių su Pietų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos valstybėmis plėtojimo klausimus. Jam priskirta kuruoti ir Lietuvos politikos Jungtinėse Tautose, Europos Taryboje ir kituose daugiašaliuose forumuose formavimo ir įgyvendinimo klausimus, taip pat – Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos teikimo bei užsienio lietuvių klausimus.

D.Skusevičius kuruos saugumo politikos formavimo ir įgyvendinimo, transatlantinio, dvišalio ir daugiašalio bendradarbiavimo su užsienio šalimis ir regionais plėtojimo klausimus. Taip pat jis bus atsakingas už Rytų kaimynystės politikos stiprinimą, dvišalius ir daugiašalius santykius su Rytų Europos, Pietų Kaukazo ir Vidurinės Azijos valstybėmis, informacinės politikos formavimą ir įgyvendinimą, viešosios diplomatijos stiprinimą. Jam kuruoti priskirti ir santykiai su pasaulio žydų bendruomenėmis, Holokausto ir žydų kultūros paveldo klausimai, garbės konsulų veikla.

A.Zananavičius kuruos ES politikos formavimo ir įgyvendinimo, santykių su ES institucijomis klausimus. Taip pat jis bus atsakingas už ekonominę diplomatiją, Lietuvos užsienio prekybos politiką. Jis kuruos ir eksporto bei investicijų, didinant šalies integraciją į pasaulio rinkas ir keliant ūkio konkurencingumą, klausimus, ekonominio saugumo politikos klausimus.

Nuo sausio 23 dienos į Užsienio reikalų ministerijos politikos direktoriaus poziciją laikinai skiriamas Europos šalių departamento direktorius Vidmantas Purlys. Pagal ES ir NATO šalių praktiką užsienio reikalų ministerijos politikos direktorius padeda užsienio reikalų ministrui koordinuoti ministerijos padalinių veiklą, susijusią su Lietuvos užsienio politikos ES viduje ir su kitomis pasaulio valstybėmis planavimu, formavimu, koordinavimu ir jos įgyvendinimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių