Quantcast

Patvirtino rezultatus: Seimo nario mandatą gauna konservatorė I. Haase

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį patvirtino rinkimų į laisvą vietą Seime Zanavykų apygardoje rezultatus – mandatą gauna 58–erių advokatė, konservatorių partijos atstovė Irena Haase.

Praėjusį sekmadienį vykusiame antrajame rinkimų ture I. Haase sulaukė 60,89 proc. rinkėjų balsų ir nugalėjo su 35,47 proc. palaikymu likusį Mindaugą Bastį.

Bendras aktyvumas antrajame ture siekė 27,08 procento, rinkimuose dalyvavo per 8 tūkst. iš daugiau kaip 31 tūkst. esančių rinkėjų sąraše.

Zanavykų apygarda apima Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinke

Seimo nario vieta laisva Zanavykų apygardoje liko laisva, kai joje išrinktas buvęs socialdemokratas M. Bastys atsisakė parlamentaro mandato.

Sprendimą trauktis iš Seimo jis priėmė, kai per apkaltą parlamente neužteko balsų panaikinti jo mandato, dėl to prie Seimo surengtas tūkstantinis mitingas.

Konstitucinis Teismas M. Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KONSTITUCIJA

KONSTITUCIJA portretas
Taigi, skaitom: "Eiliniai Seimo rinkimai rengiami Seimo narių įgaliojimų pabaigos metais spalio mėnesio antrą sekmadienį" (K.57str.1d.), o ir: "Eiliniai Seimo rinkimai, einantys po pirmalaikių Seimo rinkimų, rengiami šio straipsnio pirmojoje dalyje nurodytu laiku" - Konstitucija NENUMATO kito rinkimų laiko, o čia kalbam apie RIMTĄ instituciją - Seimą, tad reikia nuosekliai laikytis Konstitucijos. Tuo labiau kad: "Seimą sudaro Tautos atstovai – 141 Seimo narys, kurie renkami ketveriems metams remiantis visuotine, lygia, tiesiogine rinkimų teise ir slaptu balsavimu" (K.55str.1d.) - čia gi a'priori ŽINOMA kad ši 4 metų norma BUS pažeista, kad - tai ne rinkimai, o rinkėjų APGAUDINĖJIMAS. Tuo labiau kad: "Seimas laikomas išrinktu, kai yra išrinkta ne mažiau kaip 3/5 Seimo narių" (K.55str.2d.) - KOL ši 3/5 norma nepažeista, TOL jokių papildomų rinkimų NEREIKIA. O juk 'Neteisės pagrindu teisė neatsiranda" - tvirtint neteisėtų rinkimų rezultatus tolygu pažeist savo Konstitucinę priesaiką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių