Quantcast

Partijų reitingų viršūnėje galynėjasi konservatoriai ir „valstiečiai“

  • Teksto dydis:

Ne pirmą mėnesį populiariausių partijų viršūnėje tarpusavyje besivaržantys „valstiečiai“ ir konservatoriai kol kas, pagal „Spinter tyrimų“ duomenis, lieka savo pozicijose, praneša naujienų portalas delfi.lt.

Šio portalo užsakymu gruodžio 11 – 19 dienomis visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa rodo, kad už opozicinę Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD) balsuotų 18,7 proc. žmonių. Lapkritį tokių buvo 20,4 procento.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos reitingas smuko 4,5 proc. punkto viršydamas 3,1 proc. paklaidą – nuo 19,4 proc. iki 14,9 procento.

Tuo metu BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT gruodžio 12 – 21 dienomis atlikta apklausa rodo, kad už „valstiečius“ žadėjo balsuoti 19 proc. apklaustųjų – trimis procentiniais punktais daugiau nei mėnesiu anksčiau, už TS-LKD – 18 proc. respondentų, jų reitingas smuko vienu punktu.

RAIT direktorė Dovilė Končak neatmeta, kad tyrimų rezultatai gali skirtis ir dėl metodologinių aspektų, ir dėl to, kad didelė žmonių dalis nėra apsisprendę, už ką balsuoti, ir jie atsakinėja spontaniškai.

Bendrovės „Spinter tyrimai“ duomenimis, socialdemokratų reitingas per mėnesį pasikeitė nuo 8 proc. iki 9,3 proc., „tvarkiečių“ – nuo 6,2 proc. iki 7,5 procento. Centro partijos populiarumas per mėnesį išaugo nuo 3,3 proc. iki 5,2 procento.

Anot apklausos, jeigu Seimo rinkimai vyktų artimiausią sekmadienį, Liberalų sąjūdis neperžengtų 5 proc. barjero patekti į Seimą. Jo reitingas per mėnesį pasikeitė nuo 5,3 proc. iki 4,9 proc. – šis nuosmukis dar patenka į paklaidos ribas.

Be to, padaugėjo neketinančiųjų balsuoti: lapkritį tokių buvo 14,8 proc., gruodį – 18,5 proc. apklaustųjų. Dar dešimtadalis tvirtino nežinantis, už ką balsuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokinga girdeti

juokinga girdeti portretas
konservatoriu reitingas zemiau plintuso ,jei sekmadieni butu rinkimai ,nesurinktu ne 56 procentu balsu .zmones pamate kad jie nieko nedirba valstybes labui .

JEI RINKIMAI BŪTŲ TEISINGI...

JEI RINKIMAI BŪTŲ TEISINGI... portretas
Šiandien konservatoriai nesurinktų nei 5 procentų. Deja, Grybauskaitės, V.Landsbergio ir jėgos struktūrų dėka visuomenės nuomonė šiandien NIEKO NEREIŠKIA. Konservatoriai, tie kurie sugriovė, išdavė Tautą, dantimis kabinasi susigražinti valdžia, o Grybauskaitė stengiasi jiems padėti, nes žino, kad priešingu atveju gali sulaukti Timošenkos likimo. Vien už dujų terminalą - iki gyvos galvos...

Frankai

Frankai portretas
Konservu, socu partijos Lietuvoje turetu buti pripazintos priesiskomis valstybei ir jos zmonems, bei buti uzdraustos. Apie kokius dar partiju "reitingus" cia kliedima?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių