Quantcast

Išlindo yla iš maišo: partijos pinigai – G. Kildišienės mamai

Regis, ne tik Seimo nariui Ramūnui Karbauskiui priklausantis "Agrokoncernas", bet ir jo vadovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) buvo dosni Seimo narės Gretos Kildišienės motinai.

Finansiniai reikalai

Jau kelios dienos R.Karbauskis bando teisinti, kad jam priklausančios bendrovės "Agrokoncernas" sutartis su G.Kildišienės motina Vladislava Mikalauskiene dėl automobilio "Range Rover" nuomos – nė skatiko neverta istorija, kai ir faktas, kad juo praktiškai naudojosi G.Kildišienė. Visuomenėje pasigirdus svarstymų, kad galbūt abu parlamentarus sieja kai kas daugiau negu darbiniai santykiai, R.Karbauskis vakar teigė, kad jį su pavaduotoja sieja "tik darbiniai santykiai".

Žinia, darbiniai santykiai nelygu darbiniams – klausimas, kokie darbai arba veiksmai yra atliekami. Portalas išsiaiškino, kad tarp dviejų pusių būta ir finansinių reikalų, jau nekalbant apie automobilio nuomą G.Kildišienės motinai.

Registrų centro duomenimis, būsimos politikės motina V.Mikalauskienė 2015 m. balandžio pradžioje įregistravo mažąją bendriją (MB) "Greta Gretos". Moteris buvo vienintelė jos steigėja ir dalyvė. Po kelių dienų MB įregistruojama ir kaip PVM mokėtoja – tai reiškia, kad planuota, jog jos veiklos metinė apyvarta bus didesnė negu 43 tūkst. eurų.

2016 m. gruodžio viduryje MB buvo reorganizuota į uždarąją akcinę bendrovę (UAB) "Greta Gretos". Registrų centre nefiksuota, kad MB arba UAB būtų išsinuomojusi automobilį.

Skarelės su gandriukais

Įdomiausia kas kitka. Registrų centro duomenimis, MB "Greta Gretos" nėra pateikusi finansinės ataskaitos už 2015 m. Tačiau tų metų finansinę ataskaitą viešina Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Šios partijos finansininkė Zita Maksimavičienė yra parengusi pirkimų žurnalą, kuriame įvardijama ir MB "Greta Gretos".

Žurnale teigiama, kad 2015 m. gruodį partija atliko mažos vertės pirkimo apklausą, ketindama įsigyti skareles su logotipu-suvenyrus. Kokie tiekėjai buvo apklausti, dokumente nenurodoma, tačiau konstatuojama, kad gruodžio 11 d. sudaryta žodinė sutartis su MB "Greta Gretos". Sutarties vertė – 2 tūkst. eurų.

"Na, čia jūs man pasakėte naujieną, daug įdomių dalykų, kurių aš nežinojau. Reikia juridiškai pažiūrėti, ar prasilenkiama su teise, kas dar buvo apklausiami. Čia turi kalbėti tie žmonės, kurie vykdė pirkimą", – kalbėjo LVŽS pirmininko ir Seimo pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė.

Pašnekovė prisiminė, kad žalios skarelės su partijos logotipu – gandru ir partijos pavadinimu buvo dalijamos sąskrydžio metu. Kiek jų buvo pagaminta, kas gamino ir kaip, politikė sakė nežinanti ir tuo nesidomėjusi, todėl nekompetentinga vertinti.

Viešas asmuo turi skaidriai, aiškiai viską pasakyti.

Lyderio klaida

"Visam šiam procesui skiriamas per daug didelis dėmesys. Įvyko klaida. Žmogus tiesiog nepagalvojo, neįtarė, kad gali būti taip sureaguota į automobilio nuomą, naudojimą. Aš tikiu, kad čia kriminalo galbūt nėra, tačiau yra daugiau moraliniai dalykai. Politikoje reikia būti įžvalgesniam ir pagalvoti, kas galėtų atsitikti. Mes neturime teisės sukelti nė mažiausios abejonės savo veiksmais, kad kažkas pagalvotų, jog turiu įtakos", – kalbėjo R.Baškienė.

Ji pastebėjo, kad jos kolega R.Karbauskis, kaip vienintelis "Agrokoncerno" savininkas, elgėsi netinkamai, neatsakydamas į jam viešai keliamus klausimus – su kuo konkrečiai, juridiniu ar fiziniu asmeniu, sudaryta automobilio nuomos sutartis, kokie abiejų šalių įsipareigojimai: "Manau, tai buvo jo klaida. Reikėjo atsakyti – įvyko neapdairus žingsnis, sutartis nutraukta, iš klaidos galime pasimokyti. Viešas asmuo turi skaidriai, aiškiai viską pasakyti. Vienoje ar kitoje situacijoje elgiamasi taip, kaip diktuoja protas."



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
/runkeliai/ visados teisus nesvarbu kokio jie lygio moraliskai ir finansiskai o apklausos rezultatai akivaizdus ir raudonuoja /tarybiniais/ tempais...

elfas

elfas portretas
"VMI viską paaiškins, aš nieko nepasakosiu", taip kalba elfų išrinktas asmuo.Pasirodo ir išnyksta biografija, kurią nežinia kas ir kaip sukūrė, bet dauguma seimo narių jau spėjo susipažinti, o kolegijos vadovai spėjo atsakyti į klausimus. Vasario mėn. skrydis už Atlanto į konferenciją, kuri su turimom kompetencijom prasilenkia. Jei vadas tiesiai pasakytų, kaip yra, o moteriškė pripažintų, kad įsėdo ne į savo roges, seniai viskas būtų pamiršta, o dabar ši pora bus patyčių objektas ne tik internete, bet ir pačiam seime, net neabejoju. Reikia mokėti pripažinti klaidas, atsiprašyti ir jas ištaisyti, bet tai reikia daryti laiku, o ne toliau malkas skaldyti.

Pilietė

Pilietė portretas
Ko iš jo reikėjo tikėts, K.Prunskienės bendražygis, negi pamiršote.
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių