Quantcast

Partijos ir kandidatai Seimo rinkimams jau surinko per 760 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Partijos ir kandidatai Seimo rinkimams deklaruoja surinkę jau per 760 tūkst. eurų, didžiąją dalį sudaro partijų pervestos lėšos.

Šiuo metu registruoti politinės kampanijos dalyviai nurodė priėmę 758 tūkst. eurų politinės kampanijos finansavimo lėšų. Daugiausia, per 579 tūkst. eurų, pervedė partijos iš joms skirtų valstybės biudžeto asignavimų, taip pat per 132 tūkst. eurų sudaro kitos partijų lėšos, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Atskirų kandidatų lėšos sudaro per 23 tūkst. eurų. Po tūkstantį eurų ir daugiau savo kampanijai patys skyrė devyni kandidatai, daugiausia, 5 tūkst. eurų – parlamentarė „darbietė“ Vilija Filipovičienė.

Fizinių asmenų aukos partijų ir kandidatų aukotojų sąraše sudaro per 21 tūkst. eurų, po tūkstantį eurų ir daugiau daugiau pervedė šeši asmenys, o maksimalią 7570 eurų auką, skirtą konservatorių kandidatui Žygimantui Pavilioniui, pervedė Sigitas Petraitis.

Savo politinei kampanijai kandidatai gali suteikti auką, neviršijančią 20 vidutinių mėnesinių darbo užmokesčio (VMDU) dydžių, t. y. 15 tūkst. 140 eurų. Fiziniai asmenys gali aukoti iki 7570 eurų kiekvienam savarankiškam politinės kampanijos dalyviui, neviršydami 10 proc. savo deklaruotų metinių pajamų.

Spalį vyksiantiems Seimo rinkimams VRK užsiregistruota 208 politinės kampanijos dalyvių, iš jų 15 politinių partijų, 189 vienmandatėse rinkimų apygardose partijų keliamų kandidatų ir keturi asmenys, numatantys savarankiškai išsikelti kandidatais.

VRK prognozuoja, kad iki politinės kampanijos dalyvių registravimo pabaigos – liepos 16 dienos, registruotų dalyvių skaičius išaugs dvigubai. Pasibaigus politinės kampanijos dalyvių registracijai, tik asmenys, užsiregistravę politinės kampanijos dalyviais, galės teikti pareiškinius dokumentus ar keltis kandidatais į Seimą.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Nuo lovio kiaulės neatitrauksi :)

Sigitas Petkevičius

Sigitas Petkevičius portretas
100 proc. pritariu -Notas-. Rekėtu dar mažiau renkamų lėšų jeigu galu gale tos partijos, seimas atsikvošėtu ir nutartu kad seimui reikia 71 seimo narį. Tai būtų dar sutaupyta paipildomai lėšų. Bet ne kaip kokie čiuguniniai stabai nepajudinami ir giliai šaknis įleidę į sėdama vieta.

Notas

Notas portretas
Galetu tuos pinigus vaiku darzeliu statyboms pervesti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių