Quantcast

Paragvajuje atidarytas pirmasis Lietuvos garbės konsulatas

  • Teksto dydis:

Paragvajuje vasario 12 dieną atidarytas Lietuvos Respublikos garbės konsulatas.

„Šiandien žengiame kokybiškai naują dvišalių santykių tarp Lietuvos ir Paragvajaus žingsnį. Tikime, kad garbės konsulato atidarymas padės plėtoti santykius politikos, ekonomikos, turizmo, švietimo ir kitose srityje“, - sakė oficialiame atidaryme dalyvavęs užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius.

Garbės konsulatui vadovaus verslininkas Walteris Ismachowiez, kurio šeima yra kilusi iš Lietuvos.

Pirmasis Lietuvos delegacijos vizitas į Paragvajų vyko vasario 11-13 dienomis. Jo metu Lietuvos atstovai susitiko su Paragvajaus užsienio reikalų ministru, industrijos ir komercijos ministre, vyko politinės užsienio reikalų ministerijų konsultacijos.

Aptartos dvišalio bendradarbiavimo perspektyvos, abiejų valstybių užsienio politikos prioritetai, situacija regionuose, kitos aktualijos. Vizito metu pasirašytas susitarimas tarp Lietuvos ir Paragvajaus užsienių reikalų ministerijų dėl reguliarių politinių konsultacijų organizavimo, pranešė Užsienio reikalų ministerijos Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
..gal geriau butu Vilniaus cigonu taboras?!

Anonimas

Anonimas portretas
..na, ir juokinga ...shmacoviecai reprezentuos MUS uz Atlanto!! gal visai arti pasaulio "misraine"??/

man patinka:))

man patinka:)) portretas
"..Garbės konsulatui vadovaus verslininkas Walteris Ismachowiez, kurio šeima yra kilusi iš Lietuvos..." VEL zydelis? Na, o lietuviskai, jis- moka kalbeti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių