Quantcast

P. Gražulis piktinasi: STT kratos – priešrinkiminė provokacija

Tokios kratos, kokias dabar atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), nebuvo net sovietiniais laikais, LRT RADIJUI sako Seimo narys Petras Gražulis, kurio kabinete teisėsauga ketvirtadienį atliko kratas.

Anot jo, net sovietiniais laikais kratos nebuvo atliekamos šalia nesant kaltinamajam. Seimo narys įsitikinęs, kad šie veiksmai tėra provokacija prieš artėjančius rinkimus.

– Teisėsauga atliko kratas jūsų darbo vietoje, taip pat valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo Jono Miliaus darbo vietoje. Generalinė prokuratūra, jos atstovė, patvirtino, kad kratos yra to paties ikiteisminio tyrimo aprėptyje. Ar žinote, kad jūsų darbo vietoje buvo atliekamos kratos?

– Ne, nežinau. Noriu pakomentuoti, kad mano gyvenime sovietmečiu buvo atlikta beveik 10 kratų (gal septynios, reikėtų suskaičiuoti), bet nė karto krata mano patalpose – automobilyje, kabinete ar namuose – nebuvo padaryta be manęs ir kviestinių.

Jeigu iš tikro ji buvo atlikta (aš nežinau, apie tai sužinojau tik iš žurnalistų), demokratinėje Lietuvoje tai pirmą kartą bus padaryta man nedalyvaujant. Kodėl kviesdavo kviestinius? Kad būtų teisinga krata, kad pareigūnai neįneštų neleistinų dalykų, pavyzdžiui, norėdami sukompromituoti kaltinamąjį: pinigų, narkotikų, ginklų ar pan. Šį kartą demokratinėje valstybėje pasielgė taip, kaip sovietmečiu niekada nepasielgė. Tai priešrinkiminė provokacija mano atžvilgiu.

– Gal ne tiek žmonėms įdomu, kaip tos kratos buvo atliekamos, kiek priežastys, dėl kurių jos galėjo būti atliktos. Portalo 15min.lt šaltiniai sako, kad kratos atliekamos ir su jumis seniai siejamos šaldyto maisto bendrovės „Judex“ patalpose Kaune.

– Šios informacijos taip pat neturėjau. Sūnus tik atsiuntė SMS žinutę, kad kažkur atliekamos kratos, nes jis dirba „Judex“. Daugiau nieko nežinau iš jokių pareigūnų, prokuratūros, STT, Finansinių nusikaltimų tyrimš tarnybos (FNT). Niekas man dėl nieko nepaskambino.

Manau, kad kratų argumentas – priešrinkiminis laikotarpis. Reikia kažkaip sukompromituoti P. Gražulį. Šitiek laiko kritikuoja prezidentę, jos „demokratinius veiksmus“, ir prieš šitą nebuvo atlikta jokia provokacija, tai reikia atlikti. Ir atliko tą provokaciją.

– Ar galite patvirtinti, kad nesate davęs kyšio VMVT?

– Juokaujate? Gyvenime nesu davęs. Galiu tai prisiekti, persižegnoti penkis kartus. J. Milius yra „iš didžiųjų raidžių“. Kiek šį žmogų pažįstu, jis iš nieko niekada neėmėme ir kitiems tarnybų vadovams neleido imti kyšių.

– Bandęs duoti kyšio taip pat nesate?

– Niekada nesu bandęs net duoti. Man nereikėjo duoti kyšio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grazuli

grazuli portretas
lipk nuo scenos.kiek dar ten tupesi

Liet.

Liet. portretas
Kai tik prispaudzia uodega tai jau kazkas kaltas tik ne jis ...apgailetinas

AS

AS portretas
Kokie visi sventi.Mat Prezidente kalta,tik ne jie.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių