Quantcast

P. Gražulis: apskundžiau prokuratūrą, nes ji mane persekioja už kritiką

Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis prašo iškelti baudžiamąją bylą prokurorams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą ir inicijavo jo imuniteto panaikinimą.

Parlamentaro skundo kol kas nei prokuratūra, nei teismai netenkino. Pirmadienį skundą rašytinio proceso tvarka nagrinėjo Vilniaus apygardos teismas.

Tas pats Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje buvę parlamentarai „tvarkiečiai“ Kęstas Komskis ir Valdas Vasiliauskas teisiami dėl 2016 metų kovą piketo prie Generalinės prokuratūros prokuroro Irmanto Mikelionio namų.

K. Komskiui ir V. Vasiliauskui pateikti kaltinimai dėl trukdymo prokuroro veiklai. Šiame pikete dalyvavo ir P. Gražulis. Jam prokuratūra taip pat ketino pateikti įtarimus, tačiau Seimas nesutiko panaikinti „tvarkiečio“ imuniteto.

„Apskundžiau prokuratūrą, nes ji mane persekioja už kritiką“, – pirmadienį BNS sakė P. Gražulis.

Seimo narys teigia, kad taikaus piketo metu norėjo atkreipti visuomenės dėmesį į galimą prokuroro I. Mikelionio korupcinę nusikalstamą veiką, kai jis, įgydamas turtą, galbūt išvengė mokesčių mokėjimo prievolės.

P. Gražulis mano, kad prokurorai, pradėję ikiteisminį tyrimą, inicijavę Seimo nario imuniteto panaikinimą ir Seimui pateikę neva žinomai neteisingą informaciją ir ją tendencingai formuluodami, galimai padarė nusikalstamą veiką, kuri Baudžiamajame kodekse įvardijama kaip piktnaudžiavimas.

„Konstitucinė teisė kritikuoti valstybės įstaigų ar pareigūnų darbą yra laiduojama kiekvienam piliečiui“, – rašoma P. Gražulio skunde teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mylim jį

Mylim  jį portretas
Mylim Petrą. Ypač dėl to , kad iškeitė žmoną į šventą gėjų propagavimą skandalinguoju būdu. Valio !!!!!! Petrui !!!!!!!

ko

ko portretas
noret juk /teisinguma/ valdo ss...demonai ir ukis ju zinioje tai ir verda komunistine pekla o kaip kitaip juk tai briuselio zydeliu nurodymu plaukia pinigai i ju viekiemius kai dauguma neturi is ko pragyventi...

na manyciau ,kad Grazulis

na  manyciau  ,kad  Grazulis portretas
neuzilgo papuls po masinos ,ratais , arba jy uzpuls neadekvatus ,,,narkomanai,,, kuriu prokurorai nebesuras,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių