Quantcast

P. Gražulis pyksta: kiek mane gali mėtyti iš komiteto į komitetą?

Po visuomenės peticijos ir Seimo narių protesto dėl Petro Gražulio darbo Žmogaus teisių komitete šis parlamentaras grąžintas dirbti į Audito komitetą.

Už tai antradienį balsavo 81 Seimo narys, prieš buvo trys, susilaikė keturi politikai.

Šis politiko paskyrimas nesukėlė jokių diskusijų Seime.

„Kiek mane gali mėtyti iš komiteto į komitetą? Ir dar klaidina, kad su manimi suderinta. Aš laikausi nuostatos, kad nė vienas Seimo narys nevertas tiek būti Žmogaus teisių komitete, kiek aš“, – sakė jis.

„Ir nors patyriau tūkstantį politinių teroristinių konservatoriškų atakų, baisesnių nei „Novičok“, bet esu sveikas, gyvas ir sakau: „Už Lietuvą, vyrai.“ Aš jums, konservatoriai, nepasiduosiu. Jeigu komitete negalėsiu ginti žmogaus teisių, ginsiu čia (Seimo salėje – BNS)“, – kalbėjo parlamentaras.

Ir nors patyriau tūkstantį politinių teroristinių konservatoriškų atakų, baisesnių nei „Novičok“, bet esu sveikas, gyvas ir sakau: „Už Lietuvą, vyrai.“

Rugsėjo 11 dieną Seimo narys P. Gražulis iš Audito komiteto buvo perkeltas dirbti į Seimo Žmogaus teisių komitetą.

Rugsėjo 11 dieną Seimo narys P. Gražulis iš Audito komiteto buvo perkeltas dirbti į Seimo Žmogaus teisių komitetą.

Tai sukėlė šiame komitete dirbančių opozicijos atstovų ir dalies visuomenės pasipiktinimą.

Konservatoriai Andrius Navickas bei Sergejus Jovaiša ir liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen kreipėsi į parlamento vadovybę ragindami atšaukti P. Gražulį iš komiteto ir „neleisti labai svarbiam Žmogaus teisių komitetui, svarstančiam itin jautrius klausimus, tapti politinės klounados vieta“. Jie pareiškė nedirbsiantys Žmogaus teisių komitete, kol jam priklausys P. Gražulis.

Savo ruožtu žmogaus teisių gynėjai surinko 16 tūkst. parašų prieš šio parlamentaro darbą Žmogaus teisių komitete.

P. Gražulis yra pagarsėjęs homofobiniais pareiškimais.

Vasarą paaiškėjo, kad parlamentaras turi nesantuokinį vaiką. Žiniasklaida pranešė, jog buvusi Seimo nario mylimoji kaltina politiką nesirūpinant dukra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kažkada policija Petriuką iš mitingo išnešė, ar sulauksim kada jis bus ir iš Seimo išneštas?

Skaitykite

Skaitykite portretas
tiesos.lt. Žmogaus teisių gynėjai: žiniasklaidos peršamas P. Gražulio asmens ir veiklos vertinimas įgauna asmens persekiojimo už pažiūras ir įsitikinimus bruožų

nepyk Grazuli ...

nepyk Grazuli ... portretas
tave ,,,meto,, is komiteto y komiteta todel ,kad iesko vietus kur maziau bobu --kad vel kokiai vaiko nepadarytum...po to vel bedos turesi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių