Quantcast

Konservatoriai nuplagijavo pasiūlymą iškelti dvi ministerijas į Kauną?

„Valstiečiai“ Seime nepalaikė opozicijos siūlymo iškelti Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijas į Kauną, nes taip opozicija siekė plagijuoti Vyriausybės programą, sako „valstiečių“ deleguotas Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Tai buvo trolinimas - to, kuris dabar pasiūlė. Jie ima Vyriausybės programos dalį, plagijuoja Vyriausybės programą, iš kažkur ištraukia kažką ir bando siūlyti. To neturėtų būti - turėtumėme nuosekliai dirbti į ateitį. (Turėtumėme - BNS) nekreipti dėmesio į „trolių“ pažadus, o kreipti dėmesį į tai, ką Vyriausybė kalba. O Vyriausybė kalba, kad ministerijos bus keliamos į Kauną ir neatsisako tų pažadų“, - Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovas.

Už projektą, kad nuo 2019 metų šių  ministerijų  pagrindinės būstinės dirbtų Kaune, praėjusią savaitę po pateikimo balsavo 28  Seimo  nariai - konservatoriai ir dalis liberalų, prieš buvo 21 parlamentaras, 27 susilaikė. Projektą palaikė tik vienas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas.

Apie galimybę perkelti minėtas dvi ministerijas  į Kauną kalbama "valstiečių" ir socialdemokratų Vyriausybės programoje, tačiau nebeužsimenama Vyriausybės programos įgyvendinimo plane.

Vyriausybės įstatymo pataisą dėl dviejų ministerijų perkėlimo  registravo du konservatoriai: Jurgis Razma ir Gintarė Skaistė. Pataisos iniciatorius J.Razma priminė, kad konservatoriai anksčiau turėjo idėjų institucijas kelti iš Vilniaus į kitus miestus, tačiau tam sutrukdė krizė.

Šiuo metu visos 14 ministerijų  įsikūrusios sostinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesusireikšminkit

nesusireikšminkit portretas
iš kokios "žvaigždės" nusileido tie valstiečiai, jei neatsimena, kad dar ministro Starkevičiaus laikais plačiai kalbėta apie žemės ūkio ministerijos iškėlimą į Kauną, bet kilo didelis sostinės pasipriešinimas, ir viskas liko kaip buvę. O kad dėl įvairovės į keldinamų ministerijų grupę priskirta dar viena iš jų - nieko ypatingo. Nes iš anksto buvo žinoma, praeis rinkimai, ir viskas liks kaip buvę...

Nevalstietis

Nevalstietis portretas
Valio rinkimai baigėsi, tegyvuoja melagių partija,jie visi tokie patys,kokie esame akli.

...

... portretas
Cha, kai perkėlimui jau BUS pasiruošta, AR ne tie patys 'konservai' ims balsuoti prieš?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių