Quantcast

Opozicija svarstys premjero elgesį: surinko parašus nenumatytam posėdžiui

Seimo opozicijos atstovai surinko parašus dėl nenumatyto posėdžio antradienį valdančiųjų veiksmams aptarti.

Opozicijos atstovai į darbotvarkę įtraukė rezoliucijos projektą, kuriuo vertina premjero Sauliaus Skvernelio vaidmenį dėl sunaikinto Vyriausybės pasitarimo įrašo. Šiame pasitarime buvo svarstomi siūlymai dėl registrų duomenų teikimo žiniasklaidai.

Kitas klausimas – šią savaitę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovo Ramūno Karbauskio ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovės „valstietės“ Agnės Širinskienės paviešintas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narių pokalbis.

„Darbotvarkėje du klausimai, vienas klausimas dėl premjero S. Skvernelio politinio įvertinimo, galimo teisės aktų sulaužymo, galimo priesaikos sulaužymo, antrasis – dėl neteisėto įrašų darymo ir jų viešinimo, reaguojant į A. Širinskienės ir R. Karbauskio paviešintus įrašus, darytus VTEK, manome, kad tokios praktikos turėtų būti politiškai įvertintos“, – BNS sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas Gabrielius Landsbergis.

Rezoliucija būtų reikalaujama, kad premjeras duotų nurodymą atkurti sunaikintą Vyriausybės pasitarimo įrašą ir sudarytų galimybę su juo susipažinti visuomenei ir žiniasklaida

Pasak G. Landsbergio, dėl nenumatyto posėdžio sušaukimo antradienį jau surinkta daugiau nei reikalingi 47 parašai.

R. Karbauskis bei A. Širinskienė ketvirtadienį savo paskyroje „Facebook“ paviešino slapta įrašytą pokalbį tarp kelių VTEK narių ir atleisto darbuotojo.

Šio įrašo pagrindu jie inicijuoja apkaltą buvusiam bendražygiui Povilui Urbšiui. Jų teigimu, įrašas atskleidžia, kad P. Urbšys galėjo nurodyti VTEK nariams iš pareigų atleisti buvusį komisijos Prevencijos skyriaus vedėją Mindaugą Siaurį

Seime ketvirtadienį pateikus biudžetą, pagal Seimo statutą, jo svarstymui daroma pertrauka ir plenariniai posėdžiai nebus rengiami.

Nenumatytas Seimo posėdis turi būti surengtas, jeigu to raštu reikalauja ne mažesnė kaip trečdalis, t. y. 47 Seimo nariai arba Seimo valdyba.

„Valstiečių“ vadovas R. Karbauskis opozicijos iniciatyvos dėl nenumatyto posėdžio sakė nesureikšminantis.

„Burbulas yra, burbulas išpūstas, premjeras atsakė į visus klausimus. Jeigu opozicija nori tą burbulą pūsti toliau, tvarkoj, viskas gerai“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime R. Karbauskis.

Opozicija kvietė premjerą Seime atsakyti į klausimus dėl Vyriausybės pasitarime spalio 3 dieną svarstyto Registrų centro duomenų teikimo žurnalistams klausimo. Tuomet atidėjus sprendimą, žurnalistai pareikalavo pateikti pasitarimo garso įrašą, bet Vyriausybėje jis buvo sunaikintas.

Išklausę premjero atsakymus opozicijos atstovai pareiškė jį meluojant ir pakvietė į ketvirtadienio pasitarimą – dar kartą atsakyti į klausimus. Premjeras į pasitarimą opozicijos kvietimu pareiškė neisiantis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Po po

Po po portretas
Anukeli,kaip Navickienė lakosi

Anūkas laidoja partiją

Anūkas laidoja partiją portretas
Šitą parazitą ir vagį broilerį reikia kuo greičiau vyti iš lesyklos, nes jis rodo neeilinius ,,gabumus" pranokstančius senelį - ožį

...

... portretas
Konstitucija leidžia veikt tik tokioms partijoms kurių "tikslai ir veikla nėra priešingi Konstitucijai ir įstatymams"; - akivaizdu kad 'konservus' kaip partiją PRIVALU uždraust.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių