Quantcast

Opozicija nesiūlys naujų narių į Etikos komisiją

  • Teksto dydis:

Seimo opozicija nutarė kol kas nedeleguoti naujų narių į parlamentinę Etikos ir procedūrų komisiją vietoj atsistatydinančių kolegų. Jų teigimu, opozicijos atstovai komisijos veikloje nedalyvaus, kol ten neįvyks permainų.

„Mes nesiruošiame siūlyti naujų narių“, - BNS sakė opozicinių konservatorių ir liberalų frakcijų lyderiai.

Pasak opozicijos lyderio, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko Andriaus Kubiliaus, problema Etikos ir procedūrų komisijoje yra ne opozicijos, o valdančiųjų atstovai.

„Mes manome, kad komisijos darbas paralyžiuotas dėl valdančiosios koalicijos narių, ne dėl mūsų“, - tvirtino jis.

Anot konservatoriaus, šį klausimą privalo spręsti Seimo vadovybė.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis BNS sakė, kad jų netenkina partiniu principu priimami komisijos sprendimai. Anot jo, kol nebus pakeista sprendimų priėmimo Etikos ir procedūrų komisijoje tvarka, tol liberalai neteiks naujo nario į komisiją.

Jie siūlo, kad sprendimai komisijoje būtų priimami ne mažiau kaip dviem trečdaliais komisijos narių balsais, o ne paprastos daugumos, kaip yra dabar.

„Tuomet valdantieji nepiknaudžiautų savo balsais. Be to, norime, kad komisijos nariai, kurių frakcijos kolega svarstomas, nusišalintų nuo balsavimo“, - teigė E.Masiulis.

Praėjusią savaitę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio frakcijos bei Mišri Seimo narių grupė nutarė atšaukti savo narius iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos. Sprendimas priimtas protestuojant prieš politiniu pagrindu valdančiųjų balsais priimamus sprendimus.

Tokiu būdu komisiją palieka konservatoriai Valentinas Stundys, Stasys Šedbaras, Vytautas Juozapaitis, liberalė Dalia Teišerskytė, Mišrios Seimo narių grupės atstovas Povilas Urbšys. Pasitraukus penkiems opozicijos atstovams, komisijoje lieka dirbti 10 parlamentarų.

Jų atsistatydinimo dar nepatvirtino Seimas.

Etikos komisijoje dirbantys opozicijos nariai jau pernai buvo paskelbę boikotą, bet sulaukę „darbietės“ Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės pažado inicijuoti komisijos sudarymo tvarką, grįžo dirbti. Tačiau jokių permainų nebuvo padaryta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių