Quantcast

Nyderlandų ambasadorius: esame pasiryžę išlikti vieningi

  • Teksto dydis:

Britams praėjusią savaitę referendume nubalsavus už pasitraukimą iš Bendrijos, Europos Sąjungos (ES) narės pasiryžusios išlikti vieningos, sako Nyderlandų ambasadorius Lietuvoje Bertas van der Lingenas.

„Aš manau, kad mes esame vieningi. Nekalbame apie bandymus ieškoti skirtumų, tačiau turime bandyti rasti bendrų dalykų, dėl kurių visi esame susitarę. Tai buvimo europiečių esmė – bandyti rasti sprendimus siekiant mūsų bendro tikslo“, – žurnalistams Vilniuje sakė Bertas van der Lingenas.

Jo atstovaujami Nyderlandai šiuo metu pirmininkauja ES Tarybai.

„Šis pasiryžimas dar yra labai matomas 27-iose (ES) sostinėse“, – pridūrė jis po pirmadienį vykusio ES šalių ambasadorių susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite.

Pasak diplomato, britų referendumo rezultatai yra „keliantys apgailestavimą“, tačiau Bendrija gerbia Jungtinės Karalystės žmonių valią.

B.van der Lingenas pabrėžė, kad nepaisant „Brexit“ ES svarbu toliau siekti tikslo kuriant „stabilią Europą, kuri žmonėms sukurs darbo vietas ir kuri suteiks žmonėms saugumą“.

Jungtinės Karalystės ambasadorė Lietuvoje Claire Lawrence (Kler Lorens) teigė, kad nepaisant britų pasitraukimo iš ES. Lietuva jiems liks „svarbi draugė“.

„Stipriai pritariu prezidentės penktadienį padarytam pareiškimui apie mūsų ekonominio ir gynybos bendradarbiavimo svarbą“, – sakė C.Lawrence.

Už Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš ES ketvirtadienio referendume balsavo beveik 52 proc. britų. Šalis oficialiai dar nepradėjo išstojimo procedūros, o ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) sakė, kad tai turėtų daryti naujas Jungtinės Karalystės premjeras. Jis atsistatydinti žada rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija B.

Marija B. portretas
. Būtina tolesnis žiūrėjimas: Europa nedidelė, susiskaldymas jai pavojingas ir antplūdžių ,ir agresijos atžvilgiu.Reikia saugoti vieningumą, bet nemenkinti tautinės tapatybės ir jų savitumo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių