Quantcast

Nutekintas konservatorių planas, kaip per rinkimus įveikti „valstiečius“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vidaus naudojimui skirtoje politinėje bei rinkimų strategijoje pažymima, kad TS-LKD turėtų remti kitų partijų atstovus Remigijų Šimašių ir Aušrinę Armonaitę, pradėti megzti ryšius su Naglio Puteikio ir Kristupo Krivicko partija. Taip pat siūloma aktyviai pabrėžti „valstiečių“ mokestinės reformos nelogiškumą ir nepakankamą paramą socialiai jautrioms grupėms.

TS-LKD vidaus naudojimui skirtą dokumentą „Rekomenduojami Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų politinės ir rinkiminės strategijos metmenys“ antradienį paviešino „Delfi“ portalas.

Nurodoma, kad ruošiant analizę buvo remtasi TS-LKD pateiktais apklausų duomenimis, EPP analitikų rekomendacijomis ir tarptautinių partnerių įžvalgomis.

Dokumente keliami penki strateginiai tikslai: laimėti rugsėjo 16-osios pakartotinius Seimo nario rinkimus Šakiuose, savivaldos, Europos Parlamento rinkimus, TS-LKD remiamo kandidato pergalė prezidento rinkimuose ir pirma vieta Seimo rinkimuose.

Dokumente numatoma, kad 2020 m. Seimo rinkimuose TS-LKD galėtų gauti 46-48 mandatus, LVŽS - 24-32 mandatus, Lietuvos socialdemokratų partija ir N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija - po 10-19 mandatų, A. Guogos judėjimas „Klestinti Lietuva“ - 12-22 mandatus, Lietuvos lenkų rinkimų akcija - 3 mandatus, o nepriklausomi nariai - 8-10 mandatų.

Strategijos metmenyse siūlomos keturios strateginės komunikacinės priemonės tikslams pasiekti. Nuo šių metų lapkričio siūloma konservatoriams pradėti vidutinio reklaminio intensyvumo kampaniją pristatanti TS-LKD viziją ir pasiūlymus Lietuvai - „Ką TS-LKD vyriausybė darytų geriau nei „valstiečių“?“. Svarstoma, kad kampanija galėtų rengti regioninius pristatymus ir būti remiama radijo bei internetinėmis priemonėmis.

Siūloma vykdyti partizaninio marketingo kampaniją „#StabdauNesąžiningumą“, kuri rodytų dabartinės valdžios ir jos lyderių neskaidrumą ir polinkį korupcijai.

Siūlymuose numatyta, kad tai galėtų būti nuo rugsėjo vidurio prasidėsianti žemo intensyvumo internetinė ir socialinių tinklų reklaminė kampanija, kurioje, kaip rašoma dokumente, „būtų keliami pagrįsti klausimai dėl neskaidraus premjero Sauliaus Skvernelio asmeninio namo įsirengimo aplinkybių, Ramūno Karbauskio oligarchinės įtakos naudojantis „Agrokoncerno“ įmonės suteikiamais įrankiais, žemių, trąšų, deklaravimo istorijų priminimas, Artūro Skardžiaus apkaltos verti epizodai, kurie buvo buldozerio dėka Agnės Širinskienės sustabdyti“.

LVŽS laimėtose vienmandatėse apygardose siūloma per vietos žiniasklaidą ir socialinius tinklus vykdyti regioninę kampaniją „Kam dirba tavo seimūnas?“, siekiant parodyti, kad su LVŽS rinkti vienmandatininkai neatstovauja savo krašto žmonėms. Ten siūloma aktyviai pabrėžti mokestinės reformos nelogiškumus ir nepakankamą paramą socialiai jautrioms grupėms, rodyti, kaip iš sistemos pelnosi R. Karbauskis ir jo verslas.

Siekiant „sustabdyti R. Karbauskio bandymus paveikti nepriklausomą žiniasklaidą bei Vyriausiąją rinkimų komisiją“, rekomenduojama kreiptis į Venecijos komisiją ir Europos Komisiją dėl demokratinės padėties Lietuvoje. Tokią iniciatyvą esą galėtų paremti peticija internete, kuriai būtų siekiama surinkti 50 tūkst. parašų.

Dokumente pateikiama ir partijų analizė. Kalbant apie Liberalų sąjūdį, pažymima, kad jis yra ne tik paralyžiuotas vykstančio teisminio proceso bei įtarimų juridiniam asmeniui bei lydimas su bylos nagrinėjimu susijusiu neigiamu viešumu, tačiau yra labai arti visiškos dezintegracijos ribos, nes net ir likę pagrindiniai lyderiai nesutaria dėl tolesnės strategijos“.

„Vilniaus meras R. Šimašius ir Seimo narė A. Armonaitė, pertvarkydami mero komandą ir joje sutelkdami daugiau politinę komunikaciją išmanančių asmenų, tokių kaip filosofas, rinkimų konsultantas Mindaugas Kubilius, socialinių tinklų nuomonių lyderis Ričardas Savukynas ir kiti, naudojasi Vilniaus savivaldybės administraciniu resursu burdami naują visuomeninį judėjimą - būsimą rinkimų komitetą Vilniuje“, - rašoma dokumente.

Strategijoje nurodoma, kad R. Šimašius, siekdamas atsiriboti nuo Liberalų sąjūdį lydinčių įtarimų, ketina kandidatuoti būsimuose savivaldos rinkimuose savarankiškai nuo partijos, o sėkmės atveju - panaudoti ir perduoti sukurtą organizacinę komiteto infrastruktūrą nacionaliniam liberalų judėjimui, vadovaujamam A. Armonaitės. Analogiškai Vitalijus Gailius esą svarsto galimybę kurti komitetus būsimiems savivaldos rinkimams Joniškyje ir Pakruojyje.

Dokumente aiškinama, kad LVŽS lieka ir artimiausiu metu liks reikšminga politine jėga, bet „būdama valdžioje ir daugeliu klausimų užėmusi radikalias pozicijas (...) bei skatindama tarppartinius konfliktus LVŽS prarado galimybę būti alternatyvia, nepoliarizuota, didžiajai daugumai elektorato kaip galimas antras pasirinkimas priimtina politine jėga, kas 2016 m. jiems leido laimėti antruosiuose vienmandačių turuose“.

„Delfi“ skelbiamame dokumente, be kita ko, pabrėžiama, kad konservatoriai „turi mažiau neigiamo vertinimo nei LVŽS, tačiau to nepakanka, kad būtų galima garantuoti sėkmę artėjančiuose rinkimuose“.

G. Landsbergis: tai tiesos ir išmonės bei fantazijos mišinys

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis Gabrielius Landsbergis nelinkęs komentuoti paviešintos TS-LKD strategijos ateinantiems rinkimams, teigdamas, kad partija tokių planų neturi, ir tai yra, anot jo, „tiesos ir išmonės, ir fantazijos kažkoks mišinys“.

„Aš nieko nenoriu komentuoti, tai yra tiesiog juodraštiniai visokie dalykai, kurie nežinau iš kur atsirado, nežinau, kaip iškilo į viešumą, net neturiu ką komentuoti. Mūsų partijos tokių planų tikrai nėra. Tai yra tiesos ir išmonės, ir fantazijos kažkoks mišinys“, - antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis, teigdamas nesuprantąs, kaip jis atsirado spaudoje.

Dokumente keliami penki strateginiai tikslai: laimėti rugsėjo 16-osios pakartotinius Seimo nario rinkimus Šakiuose, savivaldos, Europos Parlamento rinkimus, TS-LKD remiamo kandidato pergalė prezidento rinkimuose ir pirma vieta Seimo rinkimuose.

R. Karbauskis: tai yra KGB metodai

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis, komentuodamas paviešintą TS-LKD strategiją ateinantiems rinkimams, sako, kad jo nestebina konservatorių planas, kaip diskredituoti valdžią, ir visa tai jam primena KGB metodus.

„Tokie planai, matyt, jie buvo visada, nes kaip veikia opozicija, tai yra pagal planą ir veikia, nes labai aiškūs yra tikslai, labai aiškios yra tam tikros žinutės, kurios skleidžiamos. Tai visai mūsų nestebina, tai nieko mums nauja, kad yra planas, kaip diskredituoti valdžią“, - antradienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Politikas sakė, kad dokumento neskaitė ir nematė, tačiau konservatorių partijos veiklos metodai jam primena KGB metodus.

„Labai tiksliai Vytautas Landsbergis apibrėžė, kokiais metodais veikia konservatorių partija, - tai yra KGB metodai, nes iš tikrųjų diskredituoti vykdomąją valdžią, premjerą pirmiausia yra užsienio žvalgybų interesas. Konservatorių plane yra tas pats tikslas, tai tokiu atveju išeina, kad jie ir veikia ne mūsų valstybės interesais“, - sakė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O Karbauskis praturtėjo kartais ne pagal KGB metodus.......

tomas

tomas portretas
Taigi ne Zalemunčikas gyvena ten, kur algas rubliais moka, o Šaunusis Riteris don Karabasas biznius varo su rublinėmis šalimis. Todėl ir kyla tokie įtarimai.

Anonimas

Anonimas portretas
ar daug tokiu apsimetieliu-zelemuciku yra lietuvoje,rasykis tikro vardu kur tavo rodina,,,,
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių