Quantcast

Nuspręsta: dvi ministerijos nuo kitų metų keis pavadinimus

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nutarė nuo kitų metų pakeisti Ūkio bei Švietimo ir mokslo ministerijų pavadinimus. Pirmoji vadinsis Ekonomikos ir inovacijų, antroji – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius teigia, kad jo vadovaujamos ministerijos vaidmuo ir struktūra neatitinka šiuolaikinės ekonomikos iššūkių, todėl ministerija pertvarkoma, stiprinant sritis, kurios artimiausioje ateityje privalo tapti šalies ekonomikos varikliu: inovacijų, skaitmeninės ekonomikos, pramonės, eksporto, investicijų.

„Atsižvelgiant į šiuos procesus, ministerijos pavadinimo keitimas nėra pats svarbiausias veiksmas, tačiau jis atskleis ministerijos virsmą į modernią viešojo administravimo instituciją ir tiksliau atspindės ministerijos kuruojamas viešojo valdymo sritis“, – pranešime teigė V. Sinkevičius.

Pasak ministerijos, ji šiemet tapo vienvalde inovacijų politikos formuotoja – jai patikėta skaitmeninės ekonomikos politika ir šalies informacinių išteklių konsolidacija.

Planuojama, kad papildomų asignavimų nebus prašoma – su Ūkio ministerijos ir Nacionalinio akreditacijos biuro pavadinimo pakeitimu susijusios išlaidos bus padengtos iš vidinių ministerijos išteklių.

„Pakeitus Ūkio ministerijos pavadinimą, bus kuriamas modernus valstybės požiūris ir atkreipiamas dėmesys į šiuolaikišką ekonominių procesų reguliavimą, o visų pirma – į inovacijas. (...) Ministerijos pavadinimas bus labiau suprantamas tarptautinei bendruomenei. (...) Pakeitus Švietimo ir mokslo ministerijos pavadinimą, bus sudarytos prielaidos reikšmingai padidinti sporto prestižą visuomenėje ir valstybės bei savivaldybių institucijose ir įstaigose“, – rašoma projekto aiškinamajame rašte.

Jame nurodoma, kad su pavadinimo keitimu susijusios valstybės biudžeto išlaidos sieks 15 tūkst. eurų, o su ŠMM – 59,6 tūkst. eurų.

Ūkio ministerijos pavadinimo keitimą inicijavo pati ministerija, o Švietimo ir mokslo ministerijos – Seimas. Parlamentas birželį priėmė rezoliuciją, kuria pasiūlė Vyriausybei į jos pavadinimą įrašyti ir sportą, ministerijos žinion perėmus Kūno kultūros ir sporto departamentą.

Vyriausybės įstatymo pataisos, jei joms pritars Seimas, įsigalios nuo kitų metų sausio 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Buvo kažkada tokia šauni knygutė: "Dželsominas melagių šalyje"... pas mus 1:1 pagal ją: sąvokos visos susikeitė, vagys pagarboje tapo, milicininkai į policininkus persivadino, premjerais tapo, į prezidentus taiko... va ir ministerijos spalvas keisti pradėjo, tuoj niekas nebežinos ką išties veikti turi.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Skvernelis choristus keičia vietomis.

Rapolas

Rapolas portretas
Vajeee, kokie globaliniai pasikeitimai... :D Gal gyventi nuo to pradesim geriau?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių