Quantcast

Nori griežtinti sodybų atstatymą miške: kas keistųsi?

Norima sugriežtinti miške buvusių sodybų atstatymą. Šiuo metu yra numatytos galimybės miško žemę paversti kitomis naudmenomis ir atstatyti sodybas net jeigu nėra išlikę tai įrodantys dokumentai.

Įstatymas leidžia, kad buvę sodybų savininkai ar jų įpėdiniai norėdami atstatyti savo buvusias sodybas miško žemėje, turi pateikti archyvinius dokumentus. Jeigu jų nėra išlikusių, gali būti teismo nustatytas juridinis faktas, kad sodyba ten buvo.

Seimo narė  Virginija Vingrienė sako, kad taip sudaroma galimybė piktnaudžiauti, pavyzdžiui išdėlioti apsamanojusius akmenis ir apgaulingai bandyti įrodyti, kad tai kažkada buvusios sodybos pamatai. V. Vingrienė siūlo, kad miško žemėje būtų galima atstatyti neišlikusią sodybą tik pagal archyvinius dokumentus. Ji mano, kad tai padėtų sumažinti galimai korupcines schemas ir apgaulingą miško paskirties keitimą  patraukliose vietovėse, prie vandens telkinių.

Tokias pataisas paskatino gauta informacija apie galimą piktnaudžiavimą dėl statybų Vilniaus rajone. Jas turės svarstyti Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių