Quantcast

Naujasis teisingumo ministras kels klausimą dėl LGBT teisių

Naujasis teisingumo ministras Elvinas Jankevičius žada kelti klausimą dėl seksualinių mažumų (LGBT) teisių, nors savo pozicijos šiais klausimais kol kas neatskleidžia.

„Diskusijas aš tikrai inicijuosiu. Esu pasakęs, kad mes turime inicijuoti diskusijas šiais ir panašiais klausimais ir jeigu viena mūsų visuomenės dalis nori apie tai kalbėtis, aš kaip ministras privalau inicijuoti diskusijas“, – interviu BNS ketvirtadienį sakė E. Jankevičius.

„Po tų diskusijų mes matysime tą poreikį, aptarsime Vyriausybėje visus „už“ ir „prieš“ ir po to priimsime sprendimą“, – pridūrė jis.

Lietuvoje liberalūs politikai kelis kartus yra teikę siūlymus įteisinti civilinę homoseksualų partnerystę, tačiau iniciatyvos Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.

Partnerystės šalininkai sako, kad nesusituokę partneriai diskriminuojami, nes neturi teisės į paveldėjimą, automatiškai negali gauti informacijos apie į nelaimę patekusio partnerio sveikatą, atstovauti vienas kitam teismo procese.

Partnerystės kritikai teigia nuogąstaujantys, kad įstatymiškai apibrėžus partnerystę bus sumenkinta santuokos reikšmė.

Žmogaus teisių ekspertai taip pat kritikuoja Lietuvos politikus dėl prastų galimybių translyčiams asmenims pasikeisti lytį ir gauti sveikatos priežiūros paslaugas.

E. Jankevičius kol kas atsisako pateikti savo poziciją šiais klausimais.

„Kadangi mano žodžiai yra traktuojami kaip ministro, tai aš savo poziciją pasakysiu po diskusijų“, – sakė ministras.

Visgi jis tvirtino, kad jo požiūris „šiais klausimais nėra labai stipriai konservatyvus“.

„Tai nereiškia, kad aš esu kategoriškai šimtu procentų prieš, bet tai taip pat nereiškia, kad aš esu visu šimtu procentų už“, – tvirtino E. Jankevičius.

Lietuva šiemet užėmė aukštesnę poziciją seksualinių mažumų teises vertinančiame tyrime, tačiau atsilieka nuo daugelio Europos Sąjungos (ES) šalių.

Asociacijos „ILGA-Europe“ ataskaitoje Lietuvai šiemet skirta 37 vieta iš 49 šalių. Pernai vadinamajame „Vaivorykštės indekse“ Lietuva užėmė 39 vietą.

Naujausios visuomenės apklausos rodo, kad vienos lyties asmenų partnerystės registravimui pritaria 11 proc. Lietuvos gyventojų, o galimybę homoseksualams sudaryti santuoką teigiamai vertintų 7 proc. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bus matyti

bus matyti portretas
kokia jo orentacija .

...

... portretas
Jiems galima pasiūlyt tik vieną teisę - teisę į eutanazijos rinkinuką.

anonimui

anonimui portretas
Tave,kaip pedaliska parazita,reikia pati pirmaji sunaikinti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių