Quantcast

Naujas siūlymas: Valstybės kontrolė LRT finansus tikrintų kasmet

Siūloma nustatyti, kad Valstybės kontrolė, įgyvendindama savo funkcijas, kiekvienais metais atliktų valstybinį finansinį (teisėtumo) LRT auditą ir kas ketverius metus - valstybinį LRT veiklos auditą.

Tokias Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo įvairioms frakcijoms atstovaujanti Seimo narių grupė.

Tarp projektą parėmusių parlamentarų yra Seimo nariai Mykolas Majauskas, Rasa Budbergytė, Saulius Skvernelis, Rasa Juknevičienė, Antanas Matulas, Irena Degutienė, Eugenijus Gentvilas, Juozas Olekas ir kiti.

Jų teigimu, projekto rengimą paskatino siekis didinti nacionalinio transliuotojo, išlaikomo valstybės lėšomis, skaidrumą ir atskaitomumą.

Sausio 12 d. Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją, kuri tirs Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) valdymą, finansinę bei ūkinę veiklą. Už komisijos sudarymą balsavo 59 Seimo nariai, 18 buvo prieš, niekas iš parlamentarų nesusilaikė, primena ELTA.

Komisijai vadovaus Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius. Joje dirbs įvairioms frakcijoms atstovaujantys Seimo nariai, išskyrus liberalus ir socialdemokratus, kurie atsisakė deleguoti savo atstovus į šią komisiją.

Seimo sudarytos komisijos nariai pagal Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymą turi teisę dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“.

Komisija turės atsakyti į 12 klausimų, kurie susiję su valstybės biudžeto lėšų naudojimu, viešaisiais pirkimais, LRT valdomu turtu.

Seimas pavedė komisijai iki šių metų birželio 1 d. atlikti tyrimą ir pateikti išvadą.


Šiame straipsnyje: LRTauditasSeimastyrimo komisija

NAUJAUSI KOMENTARAI

o aš manau , kad ponai

o aš manau , kad ponai  portretas
bando veidmainiauti :) Opoziciniai rėkė prieš komisiją , skundėsi dėl "kontroliuojamos " žiniasklaidos ir staiga toooooks pasiūlymas ? :))) Manau čia dėl to, kad komisija , rado pažeidimų ir kreipsis į prokuratūrą :) Netikiu nei Majausku , nei Gentvilu , nei Juknevičiene ir t.t. PAVĖLAVOTE , už jus darbą atliko "valstiečiai " , ėmėsi skaičiuoti valstybės biudžetą . Kur buvo nuolatiniai seimūnai Juknevičienė , Gentvilas, Matulas , Budbergytė , Degutienė , Olekas , kad tiek metų nesugebėjo skaičiuoti kur leidžiami mūsų biudžeto pinigai ? Ar girdėjote nors kartą tuos ponus siūlant "paskaičiuoti " ? Aš ne , todėl netikiu . Valstiečiams žaliesiems mano pagarba .

algis

algis portretas
dziugu kad pagaliau bus istirta kaip naudojami musu visu mokesciu moketoju pinigai.Kiek rasoma spaudoje ir kituose informaciniuose saltinuose LRT apraizgyta ivairiausiais ciulptuvais kurie siurbia musu visu mokamus pinigelius NACIONALINES TELEVIZIJOS .Reikia manyti kad per tiek metu ten susiformavo nelieciamuju KASTA kurie mane kad ju pajudinti niekas neisdrys.

Anonimas

Anonimas portretas
Nesuprantu Gentvilo. Visus ragino nepalaikyti Lrt tyrimo, o dabar siūlo audituoti kasmet.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių