Quantcast

Ministrei kratos J. Miliaus darbo vietoje buvo netikėtos

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė sako, kad ją nustebino žinios apie kratas Valstybinės maisto ir veterinarijos vadovo Jono Miliaus darbo vietoje.

Virginija Baltraitienė tvirtina pasitikinti J.Miliumi.

Pasak ministrės, Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas ją informavo tik apie atliekamų kratų faktą ir papildomos informacijos nepateikė.

„Tai netikėta, nes apie tokius dalykus iš anksto nebuvo pranešta. Tokių signalų nesu turėjusi, nežinau, ar turėjo Vyriausybė, nes Veterinarijos tarnyba pavaldi Vyriausybei“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė V.Baltraitienė.

Su atostogaujančiu premjeru Algirdu Butkevičiumi BNS kol kas nepavyko susisiekti.

„Labai aktyviai Veterinarijos tarnyba dirbo pastaruosius metus, labai daug patikrinimų atliko. Nedarau jokių versijų ir sąmokslo teorijų. Aš tikiu šios tarnybos vadovo sąžiningumu ir pačia tarnyba“, - LRT radijui sakė V.Baltraitienė.

Ji teigė nevartojanti „Judex“, kuri gamina įvairius šaldytus produktus, produkcijos: „Aš jų produkcijos nevartoju ir nieko daugiau nežinau, kas ten vadovauja.“

Teisėsauga ketvirtadienį pranešė įtarianti, kad neįvardijamos maisto produktų gamybos bendrovės vadovai, siekdami išvengtų nuobaudų už darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, papirko atsakingus specialistus.

Generalinė prokuratūra patvirtino, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ketvirtadienį atliko kratas Seimo nario Petro Gražulio ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus J.Miliaus darbo vietose.

Kauno įmonėje „Judex“ dirba P.Gražulio artimieji, jos komercijos direktorė Patricija Pochomovaitė yra jo sekretorė padėjėja Seime. Pats P.Gražulis neigia esąs susijęs su įmone, kurios vienintelis akcininkas nuo 1996 metų yra Sigitas Mačiulis - pasak žiniasklaidos, jis yra geras P.Gražulio draugas. S.Mačiulis yra buvęs vienintelis „Judex spaudos“ akcininkas ir vadovas, jis taip pat yra maitinimo paslaugų įmonės „Pas Gertrūdą“ savininkas.

Iki 1996 metų vienintelis „Judex“ akcininkas buvo Juozas Pečelis, dabar vadovaujantis leidybos įmonei „Palmarium“.

1995 metais įkurta „Judex“ gamina šaldytus koldūnus, virtinius, blynus, picas, gaminių iš bulvių bei varškės. Produkciją bendrovė eksportuoja į Latviją, Estiją, Angliją, Airiją, Vokietiją, Ispaniją, Rusiją ir Baltarusiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kovencas

kovencas portretas
Dabar pries rinkimus galime isgirsti,kad ir pats Jezus Kristus nesveika mana is dangaus mete
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių