Quantcast

Ministras paaiškino, kodėl Lietuvai reikia tvoros Rusijos pasienyje

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Karaliaučiumi Lietuva tvorą statys ir dėl geopolitinių priežasčių, teigia vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

„Tačiau yra ir kitos priežastys, jos yra geopolitinės. (...) Manau, šios priežastys taip pat labai svarbios, ypač noriu pabrėžti dėl politikų valios – pirmą kartą iš Lietuvos biudžeto buvo skirta pinigų tvorai, valstybės sienos apsaugai sustiprinti. Sakyčiau, (politikai) įvertino tam tikras grėsmes ir Lietuvos nacionalinio saugumo strategijoje numatytus tikslus ruošiamasi įgyvendinti, jų pasiekti“, – antradienį Žinių radijui sakė E.Misiūnas.

Pasak jo, dviejų metrų aukščio tvora sustiprintu pagrindu ir trukdančiomis ją perlipti specialiomis kliūtimis bus įrengta taip pat siekiant pažaboti kontrabandą ir apsisaugoti nuo nelegalios migracijos.

Iki šiol sausumoje valstybės sieną žymėjo specialūs ženklai ir 13 metrų pločio kontrolės juosta, ja driekiasi pėdsakų juosta, patrulinis takas.

Tvora pasienyje su Karaliaučiumi bus pradėta statyti šiemet, tam skirti 3,6 mln. eurų.

Vyriausybė žada, kad siena su Baltarusija ir Karaliaučiumi moderniomis priemonėmis visiškai bus saugoma nuo 2020 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vagyste

vagyste portretas
nezino kaip pinigu prasimanyti...auksine tvora gausis...

Anonimas

Anonimas portretas
Iš cukrinių runkelių atliekų siena o tiksliau kalnas išeitų nors ir 20 metrų aukščio, tai ir puiki gynybinė funkcija, joks tankas neuzvaziuotu

Anonimas

Anonimas portretas
Statykite tvorą iš cukrinių runkelių atliekų, Kėdainiuose užteks visam pasieniui
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių