Quantcast

Ministras nežinojo apie įtarimus „Lietuvos geležinkelių“ direktoriaus pavaduotojui?

  • Teksto dydis:

„Lietuvos geležinkelių“ direktoriaus pavaduotojui Stasiui Gudvaliui yra pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, penktadienį BNS patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Premjeras ir susisiekimo ministras sako apie prieš kelerius metus pareikštus įtarimus iki šiol nežinoję.

Įtarimai darbuotis netrukdo

STT atstovas Ruslanas Golubovas penktadienį BNS sakė, kad S.Gudvaliui įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba pareikšti 2013 metų lapkritį, vykdant ikiteisminį tyrimą dėl galbūt neskaidrių didelės vertės geležinkelių remonto ir statybos konkursų.

Nepaisant įtarimų, S.Gudvalis „Lietuvos  geležinkeliuose“ iki šiol eina direktoriaus pavaduotojo - Krovinių vežimo direkcijos direktoriaus pareigas.

Įtarimai šiame tyrime taip pat pareikšti tuometiniam antrinės „Lietuvos geležinkelių“ įmonės „Gelsauga“ vadovui Viliui Žilioniui. Jis kaip neatitinkantis nepriekaištingos reputacijos reikalavimų iš pareigų „Lietuvos geležinkelių“ vadovybės sprendimu atleistas 2014 metais.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius tikina manęs, jog STT tyrimas jau yra pasibaigęs, o apie įtarimus S.Gudvaliui teigia nieko nežinojęs.

„Man nėra žinoma (apie įtarimus). O kada jie buvo pareikšti... Kažkada anksčiau buvo kratos, žinau, ir tas viskas kažkaip tilo nutilo, ir aš neseku. Aš galvojau, kad čia viskas pasibaigę, aš girdėjau apie tas kratas, apie rastą kažkokią pinigų sumą, kažkas yra išlikę mano atminty. Bet tas buvo seniai“, - BNS penktadienį sakė ministras.

R.Sinkevičiaus teigimu, kol žmogus nėra nuteistas, derėtų laikytis nekaltumo prezumpcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Ministras nežinojo, Masiulis dangstė. Va, taip ir gyvename.

Bėgis

Bėgis portretas
Mindaugo gatvėje susikaupė tik SAVI. Jau tuo pasirūpino Dailydka. Prieš 10 metų turėjo būti pertvarkyti geležinkeliai. Ten reikalingas auditas ir rimti sprendimai su personalijų keitimu.

ESMĖ

ESMĖ portretas
Čia jau iš Dailydkos chebrytės. Atleidus iš Krovinių direkcijos direktoriaus pareigų Rimvydą Valį Dailydka paskyrė į šias pareigas Gudvalį. Jau čia to pačio lizdo paukščiai, dabar dar žentas Butkevičiaus patarėjas. Taigi pirtelėje galima jau ir apie valstybinius reikalus savų ratelyje pasamprotauti. Ypač kai toks išsižiojalis premjeras. Aplamai, prisiminus ir Ifrastruktūros vadovybę geležinkelyje susispietė tikras gyvatynas. ten jau darbo būtų visam STT padaliniui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių