Quantcast

Ministras neneigia sąsajų su jo namą stačiusiais verslininkais

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis „šmeižto kampanija“ vadina jam metamus kaltinimus dėl jam artimų verslininkų protegavimo, tačiau neneigia asmeniškai pažįstantis stambius valstybinius konkursus laimintį verslininką Petrą Vasiliauską.

Atsakydamas į jam žiniasklaidoje metamus kaltinimus, J.Bernatonis per savo spaudos atstovą Sergejų Tichomirovą BNS pareiškė niekuomet neužsiiminėjęs verslo lobizmu, o pateiktą informaciją siejo su „prasidėjusia rinkimų kampanija ir suaktyvėjusiais politinių oponentų bandymais diskredituoti Vyriausybę“.

„Dirbdamas aukštuose valdžios postuose, J. Bernatonis susipažino su daug gabių ir sėkmingų verslininkų, žurnalisto paminėtas P.Vasiliauskas nėra išimtis. Tačiau ministras niekuomet neprotegavo nei vienos verslo srities ir nei vieno verslininko. Kaip politikas niekuomet neužsiėmė verslo lobizmu, darbavosi teisingumo ir užsienio politikos srityse“, - ministro žodžius perdavė jo atstovas.

Naujienų portalas alfa.lt ir LNK televizija skelbė, jog P.Vasiliausko bendrovė „Garantas“ yra laimėjusi net kelis stambius konkursus statyti pastatus policijai bei sieja tai su J.Bernatonio vadovavimu Vidaus reikalų ministerijai 2001-2003 metais. Tuo metu to paties verslininko valdoma bendrovė „Pontem“ yra laimėjusi kalinių maitinimo konkursus J.Bernatoniui šiuo metu pavaldžiame Kalėjimų departamente. Žiniasklaida nurodo, kad paties J.Bernatonio namo statybas vykdė bendrovė „Garantas“.

J.Bernatonis pripažįsta, kad jo namą statė būtent ši įmonė, tačiau atkreipia dėmesį, kad namo statybas pradėjo ir užbaigė tuomet, kai jau nėjo vidaus reikalų ministro pareigų ir „dar nežinojo, kad taps teisingumo ministru“.

„Už sklypą ir namo statybą ministras atsiskaitė iš banko kredito ir lėšų, gautų už parduotą prestižinį butą. Visa tai vyko skaidriai. Ministras jau dvidešimt metų deklaruoja savo ir savo šeimos turtą ir pajamas“, - tikino S.Tichomirovas.

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį patikino susitikęs su J.Bernatoniu ir gavęs jo pažadą viešai išsklaidyti kilusius įtarimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

džiaugiuosi

džiaugiuosi portretas
ką išsirinkote, tą ir turite.

TAIGI

TAIGI portretas
VSIO ZAKONNO geriausias ir artimiausias Brazausko žmogus. Nėra ko čia stebėtis.

zita

zita portretas
ir kada tie patys veidai pasitrauks iš postų ir nebus nagrinėjamos jų biznių sandėriai ir problemos.šlykštu skaityt, be sąžinės ir garbės tie gyventojai,piliečiais jų vadint negalima.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių